Pedeapsă exemplară pentru un român din Italia: Prins că arunca mobilier la o groapă de gunoi ilegală, amendat și pus să curețe toată zona

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
O femeie și fiul ei au tăiat înainte să moară 20 de mii de euro în bancnote: nu au vrut să lase nimic moștenitorilor
O femeie și fiul ei au tăiat înainte să moară 20 de mii de euro în bancnote: nu au vrut să lase nimic moștenitorilor

Un român a decis să-și schimbe mobila, astfel că a scăpat de cea veche aruncând-o la o groapă de gunoi ilegală amenajată lângă o pădure din apropierea Romei. Carabinierii l-au surprins, l-au amendat și l-au pus să curețe întreaga zonă.

Românul schimbase mobilierul de acasă și, neștiind ce să facă cu cel vechi, se gândise să le arunce la 'groapa de gunoi'. Păcat că nu era cea autorizată, ci una în aer liber, pe un teren de pe marginea drumului, unde alți necivilizați înaintea lui aruncaseră deja alte deșeuri, deseori voluminoase, chiar și de tip extrem de poluant și periculos.

Pedeapsă exemplară pentru un român din Italia

 

De data aceasta, însă, românul "leneș" a fost prins în flagrant delict de carabinierii Companiei Monterotondo, care efectuau un serviciu extraordinar de control teritorial în comunele Palombara Sabina și Montelibretti. Soldații, în colaborare cu unitățile specializate ale carabinierilor, verificau, de fapt, și respectarea normelor de protecție a mediului.

În timpul coordonării serviciului, carabinierii de la Stația Forestieră Palombara Sabina au descoperit o groapă de gunoi ilegală de deșeuri speciale. În zona "Colle Castello", carabinierii raportaseră deja colegilor lor din cadrul Departamentului specializat de protecție a mediului că, de ceva timp, exista un prost obicei de a abandona deșeuri care, de fapt, ar trebui să fie eliminate ca deșeuri speciale.

Românul prins că arunca mobilier la o groapă de gunoi ilegală, amendat și pus să curețe toată zona

 

Astfel, carabinierii forestieri au mers într-o supraveghere coordonată și au surprins un cetățean român, de 48 de ani. Bărbatul, care în prezent locuiește în Montelibretti, arunca deșeuri speciale voluminoase pe un teren adiacent drumului. Fără să țină cont de daunele ecologice și peisagistice pe care le presupune acest obicei prost și răspândit, a fost astfel surprins aruncând mobilă veche și alte materiale voluminoase.

Pentru această încălcare, carabinierii forestieri i-au aplicat o amendă de 600 de euro, precum și un ordin de curățare a întregii zone, potrivit Il Corriere della Citta.

2. -imagine fara descriere- (gunoaie-padure.PNG)

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel