Pepenele verde este extrem de versatil. De exemplu, pulpa poate deveni o bază pentru deserturile fără coacere.
Bucătarii din restaurantele de cinci stele sugerează să-l gătești pe grătar și să-l servești cu brânză feta. De altfel, strămoșii noștri nu mâncau pepenele verde proaspăt, cum o facem noi, ci pregăteau diverse feluri de mâncare, folosind condimente.
Ingrediente:
pepene - 1 bucată,
sos de rodii - 20 ml,
roșii - 3 bucăți,
semințe de dovleac uscate - 30 grame,
brânză feta - 100 grame,
sare și pier măcinat după gust.
Modul de preparare
Pepenele de taie felii de 3-4 centimetri grosime din pepene verde. După aceea, separă pulpa de coajă cu un cuțit.
Nutella din dovleac, un desert care te va cuceri de la prima linguriță
Pune feliile de pepene verde pe grătar și prăjește-le la foc mare timp de 15 secunde pe ambele părți. După aceea, transferă-le pe farfurii.
Roșiile se taie rondele și se pun pe o tavă de copt. Stropește-le cu piper negru și sare. Tava cu roșii se dă în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
Tartă cu pere, fără ouă și unt. Rețeta este ieftină și rapidă. Vei cheltui mai puțin de 20 de lei
Bucățile de pepene verde se stropesc cu sus de rodie. Deasupra se așează roșiile coapte. Se presară cu brânză feta și semințe de dovleac. Poftă bună!
---------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News