Pericol în sucurile Coca Cola: Compania retrage 26 de milioane de sticle de Cola, Fanta, Sprite

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Coca-Cola a anunțat o rechemare masivă a produselor sale din Austria, după ce o defecțiune tehnică în producție a dus la riscul de contaminare cu bucăți mici de metal în sticlele de 0,5 litri, relatează publicația Krone. 

Potrivit companiei, incidentul s-a produs din cauza ruperii unei site în timpul procesului de fabricație. În urma consultărilor cu Biroul Pieței din Viena, s-a decis rechemarea preventivă a sticlelor PET de 0,5 litri din mărcile Coca-Cola, Fanta, Sprite și MezzoMix, cu data de expirare între 4 februarie 2025 și 12 aprilie 2025.

Rechemarea vizează aproximativ 26 de milioane de sticle, o cantitate impresionantă, care reprezintă producția din ultimele două luni. Aceste sticle, distribuite în întreaga țară, trebuie scoase din circulație de către comercianți și distruse în următoarele zile. Campania afectează atât magazinele de retail, cât și restaurantele, iar autoritățile locale au anunțat că vor intensifica verificările în următoarea perioadă pentru a se asigura că toate loturile suspectate sunt eliminate de pe piață. De asemenea, companiile care nu respectă măsurile vor fi sancționate sever, conform reglementărilor în vigoare.

Printre produsele vizate se numără numeroase sortimente populare, inclusiv Coca-Cola (Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Zero Lemon, Coca-Cola Zero Sugar Zero Coffeine, Coca-Cola Light), Fanta (Fanta Orange, Fanta Orange Zero, Fanta Lemon Zero, Fanta Exotic Zero), Sprite (Sprite, Sprite Zero) și MezzoMix. Consumatorii sunt sfătuiți să nu consume aceste produse din cauza riscurilor potențiale pentru sănătate.

Consumatorii pot returna sticlele de Coca Cola oriunde

 

„Recomandăm insistent ca sticlele afectate să nu fie consumate, deoarece există un risc serios de contaminare cu particule metalice”, a declarat Coca-Cola într-un comunicat de presă.

Compania a explicat că sticlele pot fi returnate la orice comerciant alimentar pentru a primi înapoi prețul plătit, chiar și fără a prezenta chitanța de achiziție. Această măsură vine în sprijinul clienților afectați și asigură o gestionare cât mai eficientă a situației. Coca-Cola HBC Austria GmbH și-a cerut scuze publicului pentru neplăcerile create și a subliniat că prioritatea principală rămâne siguranța consumatorilor.

Deși mărcile afectate sunt printre cele mai populare în rândul consumatorilor, Coca-Cola a asigurat publicul că se iau toate măsurile necesare pentru a identifica și remedia cauza incidentului. Compania colaborează îndeaproape cu autoritățile de reglementare. 

Pe lângă retaileri, și sectorul HoReCa este grav afectat de această rechemare, restaurantele și cafenelele din Austria fiind obligate să retragă imediat loturile de băuturi din oferta lor. Inspectorii pieței, împreună cu autoritățile responsabile din statele federale, vor intensifica inspecțiile în locațiile comerciale pentru a se asigura că toate sticlele vizate de rechemare sunt eliminate de pe rafturi. În cazurile în care aceste măsuri nu sunt respectate, sunt prevăzute sancțiuni drastice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel