Potrivit unui comunicat de presă al respectivului ONG, ARC a transmis vineri o solicitare Primăriei Craiova în acest sens, care a fost făcută publică şi pe pagina de Facebook a asociaţiei.
"Unul dintre argumentele Primăriei Craiova împotriva acestui referendum au fost costurile ridicate ale organizării unui astfel de demers, fără a avea certitudinea finalităţii. De fapt, este vorba despre a le oferi cetăţenilor posibilitatea prevăzută de lege de a fi consultaţi cu privire la o problemă care îi poate afecta. Având în vedere importanţa subiectului şi ţinând cont de eliminarea cheltuielilor locale prin cuplarea consultării pe tema Kozlodui cu referendumul naţional, contăm pe un răspuns urgent din partea Primăriei Craiova. Acest referendum local ar putea fi un semnal de alarmă pentru autorităţile naţionale, dar şi pentru cele internaţionale, cu privire la o centrală care funcţionează cu reactoare nucleare vechi de 30 de ani cărora li se prelungeşte durata de operare fără implicarea României, şi un megadepozit de deşeuri radioactive de care ne vor despărţi doar 60 kilometri", a transmis av. Lucian Bernd Săuleanu, preşedintele ARC.
În ultimul an, ARC a fost implicată activ în demersurile de combatere a riscurilor generate de centrala nucleară şi depozitul pentru deşeuri radioactive din Bulgaria asupra comunităţilor din Oltenia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News