„Perne”, o plăcintă spectaculoasă din aluat de ciocolată cu umplutură de brânză de vaci. Rețeta foto pas cu pas

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Perne”, o plăcintă spectaculoasă din aluat de ciocolată cu umplutură de brânză de vaci. Rețeta foto pas cu pas. FOTO: captură video YouTube @ Ольга Шобутинская
„Perne”, o plăcintă spectaculoasă din aluat de ciocolată cu umplutură de brânză de vaci. Rețeta foto pas cu pas. FOTO: captură video YouTube @ Ольга Шобутинская

Plăcintă spectaculoasă „Perne” din aluat de ciocolată cu umplutură de brânză de vaci.

Plăcintă spectaculoasă „Perne” - Ingrediente

 

(pentru 10 porții)

Pentru aluatul de ciocolată:

- ouă - 3 bucăți

- lapte - 50 de mililitri

- ulei vegetal - 50 de mililitri + pentru ungerea formei

- zahăr - 4 linguri

- pudră de cacao - 3 linguri

- făină - 160 de grame

- praf de copt - 1 linguriță.

Pentru umplere:

- brânză de vaci - 200 de grame

- zahăr - 3 linguri

- făină - 1,5 linguri. 

Kaiserschmarrn sau „omletă imperială”. O rețetă simplă și rapidă din bucătăria austriacă. Pregătește-te să mănânci două porții deodată!

 

Plăcintă spectaculoasă „Perne” - Mod de preparare

 

Mai întâim pregătiți ingredientele necesare pentru realizarea plăcintei „Pernă”.

Spargeți ouăle într-un bol, adăugați zahăr. Bateți ouăle cu zahărul. Se toarnă laptele și uleiul vegetal, se bate totul împreună.

Se amestecă făina cu praful de copt și cacao. Adăugați treptat ingredientele uscate la ingredientele umede, amestecați până la omogenizare.

Aluatul de ciocolată este gata.

Ciocolată de casă, rețeta bunicii. Cu doar zece minute de muncă ai un desert nemaipomenit. Adu-ți aminte de copilărie!

Acum vom pregăti umplutura de brânză.  Adăugați zahăr și făină în brânza de vaci. Cu ajutorul unui blender, măcinați brânza de vaci cu zahăr și făină într-o masă cremoasă omogenă.

Ungem o formă dreptunghiulară cu puțin ulei sau puteți pune și hârtie de copt. Se toarnă aluatul în formă și se întinde uniform.

2. -imagine fara descriere- (perne--o-placinta-spectaculoasa-din-aluat-de-ciocolata-cu-umplutura-de-branza-de-vaci--reteta-foto-pas-cu-pas-2.jpg)

Pune masa de brânză pe aluatul de ciocolată sub formă de rețea folosind o pungă de patiserie sau o pungă simplă cu un colț tăiat.

3. -imagine fara descriere- (perne--o-placinta-spectaculoasa-din-aluat-de-ciocolata-cu-umplutura-de-branza-de-vaci--reteta-foto-pas-cu-pas-3.jpg)

Coaceți prăjitura de ciocolată cu brânză de vaci la cuptor, preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute. În timpul coacerii, aluatul de ciocolată crește, formând „perne” separate prin fâșiile de brânză.

4. -imagine fara descriere- (perne--o-placinta-spectaculoasa-din-aluat-de-ciocolata-cu-umplutura-de-branza-de-vaci--reteta-foto-pas-cu-pas-4.jpg)

Răciți prăjitura cu ciocolată în formă. Apoi tăiați plăcinta „Pernă” în bucăți de-a lungul fâșiilor de caș.

Chak-chak cu miere. Oaspeții tăi se vor „bate” de la ele. Un super desert!

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt            
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g            
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G            

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel