Pernuțe de cartofi prăjite în ulei de arahide. Sunt atât de bune, încât vei mai cere o porție

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pernuțe de cartofi prăjite în ulei de arahide. Sunt atât de bune, încât vei mai cere o porție
Pernuțe de cartofi prăjite în ulei de arahide. Sunt atât de bune, încât vei mai cere o porție

Pernuțele de cartofi sunt o gustare crocantă care va fi pe placul tuturor. Această rețetă nu necesită ingrediente sofisticate. Bulgării crocanți sunt atât de delicioși încât, dacă mâncați unul, sunt sigură că nu o să vă mai opriți. Pernuțele de cartofi au o textură crocantă și se prepară foarte ușor.

Am descoperit recent pe TikTok un nou mod amuzant și gustos de a găti mult îndrăgiții cartofi. Rețeta îi face cremoși, crocanți și pufoși, cu alte cuvinte o combinație mortală...

Dacă vrei să încerci și tu, începe prin a lua niște cartofi și a tăia ușor un cerc în coajă (vei vedea de ce destul de curând). Puneți cartofii în apă clocotită și fierbeți-i până se înmoaie. După ce sunt gata, puneți-i în apă cu gheață și urmăriți cât de ușor se desprinde pielea. Este ca prin magie!

 

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru pernuțele de cartofi

 

- 990 g cartofi de mărime medie-mare
- 6 linguri de făină de orez 
- 3 linguri de amidon de cartofi sau de porumb
- 1 linguriță jumate de sare Kosher
- 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1 linguriță de paprika
- 4 căni de ulei de arahide pentru prăjire

 

2. Pernuțe de... (cartof-2.png)

 

Rețetă pas cu pas pernuțe de cartofi - mod de preparare


 
Spălați cartofii și folosiți un cuțit pentru a cresta pielea cartofului în jurul secțiunii centrale. Puneți cartofii într-o cratiță plină cu apă și lăsați-o la fiert. Reduceți focul până la fierbere timp de ~45 de minute.

Când o scobitoare străpunge ușor centrul cartofului, scurgeți apa și puneți-i într-un bol cu apă foarte rece. Scoateți pielea. Tăiați cartofii în câteva bucăți și îi pasați până ajung sub formă de piure, într-un bol mediu.

Adăugați făina de orez, amidonul, sarea și piperul. Amestecați bine și folosiți mâinile curate pentru a forma un aluat din cartofi. Modelați aluatul sub forma unui șarpe de 2,5 cm lățime și tăiați-l în secțiuni de 2,5 cm. Apoi apăsați cu dinții unei furculițe în fiecare secțiune de cartof pentru a crea un model.

Încălziți uleiul de arahide la 325˚F/163˚C. Puneți ușor câteva bucăți de cartofi în uleiul încins și prăjiți-le 3-5 minute. Nu ar trebui să fie aurii în acest moment, ci doar întăriți. Scurgeți pe un grătar căptușit cu prosoape de hârtie.

Creșteți temperatura uleiului la 350˚F/177˚C și prăjiți din nou timp de 30-60 de secunde sau până când devin aurii. Scurgeți pe un grătar căptușit cu prosoape de hârtie. Se presară cu sare și paprika. Se servesc fierbinți cu ketchup, maioneză sau alt sos la alegere.

 

Valori nutritive


- Calorii: 213kcal
- Carbohidrați: 48g
- Proteine: 5g
- Grăsimi: 1g
- Grăsimi saturate: 1g
- Grăsimi polinesaturate: 1g
- Grăsimi mononesaturate: 1g
- Sodiu: 490mg
- Potasiu: 783mg
- Fibre: 3g
- Zahăr: 1g
- Vitamina A: 24IU
- Vitamina C: 10mg
- Calciu: 31mg
- Fier: 2mg

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel