Pescobar recompensează copiii care au luat 10 la Bac cu câte 100 de euro fiecare

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Pescobar recompensează copii care au luat 10 la Bac cu câte 100 de euro fiecare / Foto: Facebook
Pescobar recompensează copii care au luat 10 la Bac cu câte 100 de euro fiecare / Foto: Facebook

Paul Nicolau, cunoscut în mediul său de afaceri sub pseudonimul Pescobar și proprietar al celebrului restaurant Taverna Racilor, a publicat dovezi că recompensează financiar elevii români care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din 2024. 

Acesta a arătat oamenilor că se ține de promisiunea făcută de a le trimite câte 100 de euro la fiecare. Decizia sa a venit în contextul în care Ministerul Educației a raportat că 39 de candidați au reușit să obțină nota maximă în acest an.

„Premiez cu 100€ în mod simbolic pe toți cei care au luat bacul cu 10 pe linie, în toată România! Felicitări, voi sunteți viitorul țării noastre minunate!”, a transmis Pescobar pe rețelele sociale imediat după afișarea rezultatelor.

Declarația generoasă a lui Pescobar a stârnit imediat reacții pozitive în rândul comunității online, mulți apreciind gestul său de a încuraja excelența în educație prin recompensarea meritului academic.

 

Pescobar ia în considerare să organizeze o excursie cu premianții țării

 

În plus față de recompensa financiară, Pescobar a anunțat că ia în considerare organizarea unei excursii la mare, la Mamaia, pentru toți elevii care au obținut media maximă la Bacalaureat. „Mă gândesc să organizăm o excursie la mare, la Mamaia, pentru toți copiii care au luat 10 pe linie la Bac! Ce ziceți, copii, mergem să sărbătorim reușita voastră? Fac cinste cu vacanța asta!”, a declarat el entuziast.

Conform calculelor, Pescobar va cheltui în total 3.900 de euro pentru a onora promisiunile sale față de acești tineri excelenți. Această sumă, deși semnificativă pentru beneficiari, reprezintă o infimă parte din veniturile zilnice ale omului de afaceri. 

Într-o societate în care educația și recunoașterea meritului sunt adesea subliniate, gestul lui Pescobar de a recompensa elevii cu performanțe excepționale vine ca o demonstrație de susținere a educației și încurajare a excelentului în învățământul românesc.

Reacțiile continue ale comunității și ale beneficiarilor recompenselor lui Pescobar vor reflecta nu doar aprecierea pentru gestul său generos, ci și impactul pe care astfel de inițiative îl pot avea în stimularea performanței academice și a motivației elevilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel