Peste 30.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, găsite la vamă, într-un microbuz cu produse umanitare pentru ucraineni

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Peste 30.000 de pachete cu ţigări fără documente de provenienţă au descoperite într-un microbuz condus de un ucrainean, care transporta produse umanitare, verificat la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş II.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră, microbuzul era condus de un un cetăţean ucrainean în vârstă de 22 de ani, iar ţigările erau ascuns într-un spaţiu special amenajat în interiorul unui vehiculului.

Peste 30.000 de pachete cu ţigări de contrabandă găsite la vama Borș, într-un microbuz

 

"La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în partea din spate a compartimentul marfă al autovehiculului, într-un spaţiu amenajat sub produsele transportate, mai multe colete voluminoase care conţineau ţigări. În urma verificării conţinutului acestora, a rezultat cantitatea totală de 30.000 de pachete cu ţigări, netimbrate, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă", a transmis Poliţia de Frontieră.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 600.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul instituţiei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă.

Conflictul din Ucraina ar putea agrava problemele legate de droguri din UE

 

Conflictul din Ucraina ar putea agrava problemele legate de droguri din UE, avertizează oficialii europeni, potrivit Sky News.

Invazia Rusiei în Ucraina ar putea crea „noi vulnerabilități" în Europa în ceea ce privește drogurile, declanșând schimbări în rutele de contrabandă și expunând potențial mai multe persoane la narcotice, a avertizat marți agenția UE pentru droguri, cu sediul la Lisabona.

Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie (OEDT) a anunțat în raportul său anual că multe persoane care au suferit „stres psihologic sever" în timpul conflictului ar putea fi mai vulnerabile la probleme de abuz de substanțe în viitor.

Traficanții de droguri ar putea să folosească rute alternative pentru a evita zonele monitorizate, în timp ce serviciile de sănătate din țările europene, în special cele care se învecinează cu Ucraina, vor fi mai solicitate, deoarece consumatorii de droguri care fug de conflict au nevoie de sprijin.

Îngrijorările legate de impactul pe care evoluțiile internaționale l-ar putea avea asupra problemelor legate de droguri în Europa vin într-un moment în care consumul de substanțe revine la nivelurile anterioare pandemiei și există semne de creștere a producției, a precizat OEDT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel