Peste 300 de posturi de pompieri intră la concurs în Italia: detalii pentru înscriere

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Peste 300 de posturi de pompieri intră la concurs în Italia: detalii pentru înscriere
Peste 300 de posturi de pompieri intră la concurs în Italia: detalii pentru înscriere

Corpul Național al Pompierilor din Italia a anunțat organizarea unui concurs public pentru ocuparea a 350 de posturi de pompier. 

Procedura concursului a fost publicată pe site-ul oficial, www.InPA.gov.it, pe data de 20 iunie 2024. Înscrierile se pot face online, începând cu data de 21 iunie 2024 și până pe 20 iulie 2024, prin intermediul platformei https://concorsionline.vigilfuoco.it.

 

Cerințe de participare

 

Pentru a participa la concurs, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Vârsta: Maximum 26 de ani. Limita de vârstă este extinsă la 37 de ani pentru personalul voluntar al Corpului Național al Pompierilor, înscris de cel puțin un an, și pentru cei care au efectuat serviciul militar, conform articolului 2049 din Decretul legislativ nr. 66 din 15 martie 2010, pentru o perioadă egală cu cea de serviciu efectiv, dar nu mai mare de trei ani.

Cerințe psiho-fizice: Posesia cerințelor psiho-fizice și aptitudinale prevăzute în Decretul nr. 166 al ministrului de interne din 4 noiembrie 2019, cu modificările ulterioare.

Educație: Diplomă de studii medii.

Calități morale: Deținerea calităților morale și a conduitei menționate la articolul 26 din Legea nr. 53 din 1 februarie 1989 și la articolul 35 alineatul (6) din Decretul legislativ nr. 165 din 30 martie 2001.Motive de Excludere

 

Candidații nu pot participa la concurs dacă

 

Au fost excluși din forțele armate sau din corpul militar.Au fost condamnați pentru infracțiuni fără vinovăție sau au fost supuși măsurilor preventive.Au fost destituiți dintr-o funcție publică sau au fost decăzuți din dreptul de a ocupa o funcție de stat.

Cerințele de admitere trebuie să fie îndeplinite la data expirării termenului de depunere a candidaturilor. Cerințele psiho-fizice și aptitudinale trebuie să fie îndeplinite la momentul examinărilor medicale și să rămână valide până la data recrutării.

 

Cum să vă înscrieți

 

Înscrierea se face exclusiv online, prin intermediul aplicației disponibile la https://concorsionline.vigilfuoco.it, folosind următoarele metode de autentificare:

Sistemul public de identitate digitală (SPID). Cartea electronică de identitate (CIE).

Dosarul de candidatură trebuie completat și trimis în termen de 30 de zile de la data publicării anunțului pe www.InPA.gov.it. Dacă ultima zi de depunere coincide cu o zi de sărbătoare legală, termenul se prelungește până la următoarea zi lucrătoare.

 

Preselecție și examinare

 

Concursul include un test de preselecție, detaliile căruia vor fi publicate pe 10 septembrie 2024 pe portalul www.InPA.gov.it și pe site-ul Departamentului de pompieri, http://www.vigilfuoco.it  Testul de preselecție va consta în întrebări cu variante multiple de răspuns pe teme de:

Istoria Italiei (din 1861 până în prezent). Elemente de chimie și fizică. Întrebări logico-deductive și analitice. Cunoștințe de utilizare a echipamentelor informatice și a limbii engleze. 

Probele de examen constau în trei teste de aptitudini motorii, fiecare test având mai multe module. Punctajele maxime sunt:

Fiecare test de aptitudini motorii: 30 de puncte. Calificări: 5 puncte.

Acest concurs reprezintă o oportunitate importantă pentru cei care doresc să se alăture Corpului Național al Pompierilor și să contribuie la siguranța publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel