Peste 40 de kilograme de cocaină găsite în livrările de banane destinate supermarketurilor din Franța

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Zeci de kilograme de cocaină au fost găsite ascunse sub paleți cu banane în livrările către patru magazine din Franța. 

Poliția franceză a lansat o investigație pentru a descoperi modul în care zeci de kilograme de cocaină au ajuns ascunse sub paleți cu banane într-o livrare către patru magazine din rețeaua Grand Frais. Drogurile, despre care se estimează că provin din Columbia, au fost descoperite în livrările către filiale situate în regiunea Bourgogne-Franche-Comté din estul Franței.

Personalul magazinelor Grand Frais a fost șocat să găsească între 40 și 50 de kilograme de cocaină ascunse sub paleți cu banane. În ciuda descoperirii, supermarketul a asigurat clienții că drogurile nu au intrat în contact cu fructele. Procurorul din Dijon, Olivier Caracotch, a confirmat că 10 kg de cocaină au fost găsite într-o livrare destinată magazinului Grand Frais din Beaune, iar între 10 kg și 12 kg au fost descoperite în livrările către alte trei locații ale rețelei.

Cazuri asemănătoare în Bulgaria și Marea Britanie                       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

În prezent, autoritățile investighează modul în care drogurile au ajuns în paleți și, mai important, cui erau destinate. Un purtător de cuvânt al Grand Frais a declarat că supermarketul colaborează strâns cu poliția pentru a asigura desfășurarea eficientă a anchetei și pentru a garanta siguranța personalului și a clienților. Reprezentanții magazinului au refuzat să ofere informații suplimentare despre incident.

Bananele au fost identificate ca fiind un mijloc frecvent utilizat pentru transportul de cocaină din America de Sud. Recent, s-au înregistrat confiscări semnificative de droguri ascunse în transporturi de banane în Europa. În iulie, autoritățile germane au descoperit 6.000 kg de cocaină într-un transport provenind din Ecuador. În august, agenții vamali din Salonic, Grecia, au găsit aproximativ 93 kg de cocaină pe o navă care transporta banane din Ecuador. În mai, în Franța, aproximativ 250 kg de cocaină au fost găsite în cutii de banane la un depozit din Colmar.

Poliția a descoperit și un dispozitiv de urmărire GPS în transport, crezând inițial că drogurile erau destinate Germaniei, dar fuseseră trimise din greșeală în Franța, scrie The Guardian. 

În martie, autoritățile vamale bulgărești au confiscat 170 kg de cocaină de pe o navă care transporta banane din Ecuador, iar în februarie, oficialii britanici au raportat descoperirea a 5,7 tone de cocaină într-un transport similar, marcând cea mai mare confiscare de droguri de clasă A din Marea Britanie. Aceste cazuri subliniază amploarea și complexitatea rețelelor de trafic de droguri și utilizarea sofisticată a metodei de ascundere a substanțelor ilegale.

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel