Aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi de la începutul anului până la sfârşitul lunii octombrie, dintre care peste 9.000 în baza Legii nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu, iar peste 8.800 de persoane au ajuns în detenţie, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Până în acest moment nu s-a dat publicității o statistică care să arate câți dintre aceștia au recidivat și s-au întors în pușcării sau ar fi trebuit să se întoarcă. În Italia,recursul compensatoiu a fost un eșec răsunător. De altfel, italienii au făcut un astfel de studiu și, potrivit statisticilor, în jur de 60-70 la sută dintre deţinuţii eliberaţi în Italia au recidivat după 1-3 ani de la punerea în libertate, după cum relatează g4media. Aceștia au estimat că fiecare deţinut eliberat care a recidivat a costat statul în jur de 27.000 de euro.
În România, în această vară, după ce polițiștii au căutat 30 de ore un hoț recidivist, specialiștii au estimat un cost de 22 de mii de euro pe cap de deținut recidivis pentru statul român.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News