Pește grecesc la cuptor, un deliciu pentru masa de Revelion. Salvează rețeta de acum!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pește grecesc la cuptor, un deliciu pentru masa de Revelion. Salvează rețeta de acum! FOTO: captură video YouTube @ СО ВКУСОМ
Pește grecesc la cuptor, un deliciu pentru masa de Revelion. Salvează rețeta de acum! FOTO: captură video YouTube @ СО ВКУСОМ

Nu știi cât de gustos poți să gătești un pește? Atunci de această rețetă ai nevoie: pește grecesc la cuptor.

De-a lungul timpului au apărut mai multe superstiții și obiceiuri legate de masa de Revelion. De pe masa dintre ani nu trebuie să lipsească peștele, spune tradiția. Se spune că, dacă mâncăm peşte la trecerea dintre ani, „alunecăm” mai uşor printre necazuri. Peştele trebuie aşezat întreg pe farfurii, în caz contrar, spun superstiţioşii, norocul se fragmentează. 

Pate rafinat din ouă fierte. După această rețetă nu o să le mai mănânci altfel!

Nu este singura superstiţie legată de pește. Unele sunt de-a dreptul ciudate. Aşa se face că unii cumpărători cer de la comercianţii care vând peşte... solzi, să-şi umple buzunarele şi portofelul, spun ei. 

 

Pește grecesc la cuptor - Ingrediente

 

- file de orice pește alb - 700 de grame

- roșii - 2 bucăți

- brânză tare - 150 de grame

- smântână - 200 de grame

- usturoi - 3 căței (după gust)

- pătrunjel

- ceapă verde

- sare

- piper negru.

Unt cu usturoi și pătrunjel. Tot ce-i simplu e genial! Îți va ieși perfect din prima cu aceste trucuri!

 

Pește grecesc la cuptor - Mod de preparare

 

Pentru început, pregătim produse pentru gătirea peștelui grecesc. Apoi, tăiați roșiile în cuburi mici și tocați mărunt verdeața.

Presați cățeii de usturoi și în masa rezultată, puneți sare și adăugați smântână.

Se răzuiește brânza și se adaugă la restul produselor. Amestecăm bine totul.

Tăiați peștele în porții și puneți-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Sarați, piperați fiecare bucată și întindeți deasupra amestecul de brânză-legume.

Puneți peștele la cuptor, încalzit la 180-200 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute.

Peștele grecesc este gata. Poftă bună!

Eggnog, băutura ideală care să însoțească cina de Crăciun sau de Revelion. Ceva mai delicios n-ați băut!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt            
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g            
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G            

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel