Piept de pui suculent: Un truc și câteva ingrediente care te ajută să gătești întotdeauna carnea prefect

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Piept de pui suculent: Un truc și câteva ingrediente care te ajută să gătești întotdeauna carnea prefect
Piept de pui suculent: Un truc și câteva ingrediente care te ajută să gătești întotdeauna carnea prefect

Costul relativ scăzut, faptul că e o carne săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, și gustul excelent au făcut din pieptul de pui unul dintre cele mai populare produse din carne. Iată un truc pentru a-l prepera mereu suculent.

Cu toate acestea, acest fel de mâncare are un dezavantaj serios: tratamentul termic duce adesea la o pierdere rapidă a suculenței, rezultând un produs destul de fad, de cele mai multe ori.

Desigur, multor gurmanzi nu le place când carnea se dovedește prea tare și seamănă cu cauciucul.

Pentru a evita ca lucrurile să se termine astfel, trebuie să apelezi la un truc. Pentru ca pieptul de pui la cuptor să fie moale, nu puteți renunța la ingrediente suplimentare.

Ce ingrediente să folosiți pentru ca pieptul de pui să rămână suculent

 


Pieptul de pui va rămâne mereu fraged dacă se folosesc două ingrediente suplimentare atunci când îl gătiți.

Este vorba despre unt și o legumă. De obicei, se folosesc roșii. Dar se poate folosi și dovlecel sau ceapă.

Piept de pui suculent: Un truc și câteva ingrediente

 


Pieptul în sine trebuie marinat într-un amestec făcut din suc de lămâie (stoarceți o treime din fruct), ghimbir ras, muștar (1 linguriță) și sos Worcester (3 linguri).

Faceți câteva tăieturi în carne înainte de a o lăsa în lichidul marinat.

După un timp, puiul poate fi scos. Se pune o bucată de legumă și unt în fiecare tăietură.

După 40 de minute de pregătire în cuptor, veți avea o mâncare care cu siguranță nu va fi tare. Chiar și cel mai pretențios gurmand se va bucura de acest piept de pui fraged la cuptor.

Indiferent cum o prepari, în supă, în mâncare grăta, carnea de pui este benefică pentru organism.  Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de pui reprezintă ingredientul cheie al unei reţete.

Dacă ți-a plăcut această idee de a găsit pieptul de pui, s-ar putea să își placă și să aflii cum să prepari carnea de pui în stil roman. Cea mai apetisantă rețetă cu piept de pui.

Rețeta de pui în stil roman este una dintre cele mai apreciate feluri pe bază de carne. Se face ușor și are un gust divin.

Iată de ce ai nevoie pentru rețeta în stil de pui roman.

 

4 bucăți piept de pui si 2 aripioare

 1 ardei gras roșu

1 ardei galben

90 g prosciutto

3 căței de usturoi pisați

200 g roșii tocate

130 ml vin alb

150 ml supă de pui

ulei de măsline

2 linguri capere o mână de pătrunjel sare, piper, oregano, cimbru

Vezi mai departe cum să pregătești acest preparat delicios --> AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel