În acest caz, aluatul Pierogi se face cu ou, unt, făină și sare. Acestea pot fi umplute cu multe lucruri, dar cele mai tradiționale sunt Ruskie pierogi care sunt făcute din cartofi și brânză de vaci. Se mai umple cu varză murată și ciuperci sau brânză feta și spanac.
Ca garnitură, se folosește ceapă mică feliată și călită. Pierogi trebuie să fie consumate fierbinți.
Ceea ce poate nu știți este că există și pierogi dulci, care se mănâncă ca desert. Cele mai frecvente sunt cele umplute cu afine sau un alt tip de fructe de pădure.
Ingrediente pentru 5 porții:
Pentru umplutură:
500 gr brânză vaci
500 gr cartofi
3 cepe
1 lingura unt
2 lingurițe sare
piper după gust
Pentru aluat:
500 gr făină
80 gr unt
200 ml apă fierbinte
2 lingurițe sare
Pierogi - Mod de preparare
Curățați cartofii, tăiați-i în felii subțiri și fierbeți în multă apă sărată.
Între timp, curățăm ceapa și o tocăm în bucăți nu foarte mici. Într-o tigaie punem puțin unt și călim ceapa la foc mediu. Dăm deoparte puțin într-un castron mic.
Momentul de oprire a fierberii cartofilor va fi determinat de duritatea lor. Avem nevoie de ele un pic mai tari decât pentru piure; că le putem zdrobi cu o furculiță, dar nu complet.
Într-un castron mare mărunțim brânza și adăugăm ceapa, cartofii, două lingurițe de sare și piper după gust și punem deoparte.
Obținem aluatul pentru pierogi punând făina într-un castron și făcând o gaură în centru (vulcan). Punem untul înăuntru și turnăm apa foarte fierbinte. Apoi cu o furculiță începem să amestecăm din interior spre exterior.
Când furculița nu mai este utilă datorită solidității amestecului și apa nu mai frige, îndepărtăm întregul conținut al bolului pe o masă foarte curată și lucrăm la el, frământând cu mâinile până când avem o pastă omogenă.
Aluatul este prea mare pentru a se desface într-o singură bucată. Facem două jumătăți și le întindem fiecare pe masă cu un sucitor cât putem. Grosimea plachetelor trebuie să fie mai mică de un milimetru.
Din acest moment și până când fierbem pierogi este foarte important să păstrăm umiditatea aluatului. Pentru aceasta vom lucra rapid și vom păstra întotdeauna orice porție de aluat și pierogi cu care nu lucrăm acoperită cu o cârpă curată.
Apoi, cu un pahar de aproximativ 9 cm în partea de sus, tăiem pierogi profitând la maximum de spațiile dintre ele pentru a pierde cât mai puțină masă. Rezervăm pierogi deja tăiate acoperite întotdeauna cu o cârpă.
Cu o linguriță calculăm cantitatea de umplutură care se potrivește fiecărui pierogi. Este important ca umplutura să nu iasă pe-afară! Amintiți-vă că fiecare pierogi trebuie să supraviețuiască gătirii și apoi tigaiei. Prin urmare, marginile fiecărui pierogi unde închidem trebuie să fie curate.
Acum trebuie să fierbeți pierogiul timp de 10 minute la foc mediu-mare într-o cratiță pe care o acoperim. Înainte am sărat apa și am adăugat un strop de ulei. Vă sfătuiesc să puneți pierogiul în apă înainte de a fierbe tare; vă va ajuta să nu se deschidă.
Se scot și se scurg pe un șervețel absorbant.
Puneți puțin unt într-o tigaie și când este fierbinte puneți pierogi să se rumenească pe ambele părți. Sunt așezate într-o farfurie și ornate cu ceapa pusă deoparte. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News