Piure de ciuperci cremos și rafinat. Încearcă această rețetă senzațională chiar astăzi!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Piure de ciuperci cremos și rafinat. Încearcă această rețetă senzațională chiar astăzi!
Piure de ciuperci cremos și rafinat. Încearcă această rețetă senzațională chiar astăzi!

Piureurile se numără printre alimentele de confort, mai ales atunci când sunt consumate fierbinți, deoarece tind să stea bine pe stomac și să facă un prim fel fabulos. 

Piureul de ciuperci este unul dintre acele piureuri care încălzește bine corpul și se bucură, de asemenea, să fie mâncat la maxim. În acest fel, dacă vă plac piureurile, nu ezitați să încercați acest rafinat piure de ciuperci.

Dacă vrei să știi cum să faci piure de ciuperci de casă cu toată aromă, continuă să citești. Să începem rețeta!

Cum să faci unt de casă cu smântână foarte cremos. Rețeta simplă dintr-un singur ingredient

 

Piure de ciuperci - Ingrediente

 

- 1 praz

- 3 linguri de ulei de măsline

- 500 de grame de ciuperci

- 800 de mililitri de bulion de legume

- 400 de mililitri de smântână lichidă

- 1 praf de sare.

Ai un piept de pui în frigider? Prepară chicharron! Probabil cele mai delicioase crochete, învelite într-o crustă foarte crocantă

 

Cum se prepară piure de ciuperci

 

Spălați bine prazul și uscați-l. Apoi, toacă-l mărunt și feliază ciupercile cu un cuțit ascuțit.

Truc: rezerva două ciuperci întregi pentru a decora.

Adăugăm lingurile de ulei într-o tigaie mare și când este foarte fierbinte adăugăm prazul cu puțină sare. Se călește la foc mediu, dar fără a arde prazul.

Când prazul este călit adăugăm ciupercile și continuam să călim încă 5 sau 10 minute, amestecând din când în când cu lingura.

Când ciupercile sunt călite, adăugați bulionul de legume, amestecați și gătiți timp de 15 minute.

Truc: poți folosi supă de pui dacă preferi.

Apoi adăugați smântâna lichidă, amestecați, reduceți focul și gătiți încă cinci minute.

Sfat: dacă vrei să reduci caloriile, schimbă smântâna lichidă cu lapte, iar dacă vrei o variantă vegană, adaugă cremă de soia sau lapte de cocos.

După ce ați gătit piureul de ciuperci, lăsați-l să se încălzească puțin și amestecați cu telul electric.

De asemenea, dacă vreți să vă decorați piureul de ciuperci, feliați cele două ciuperci întregi pe care le aveam rezervate și tăiați-le foarte subțiri. Ungeți ușor o tigaie sau grătar și prăjiți feliile de ciuperci pe ambele părți.

Serviți piureul de ciuperci în patru boluri decorate cu câteva felii de ciuperci prăjite. Serviți imediat la masă și bucurați-vă de acest piure delicios.

Dacă doriți, îl puteți însoți cu crutoane de casă. 

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel