Pizza de casă, cu blat pufos din cartofi fierți. Rețeta de post din caietul gospodinelor din Italia. Ingredientul secret care o face delicioasă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pizza de casa, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierti
Pizza de casa, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierti

Pizza de casă, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierți. Rețeta de post din caietul bunicii. Originară din Italia, pizza este un preparat îndrăgit de toată lumea. Poți folosi orice umplutură îți place, acesta fiind un mare avantaj dacă urmezi o dietă, ții post sau ești vegetarian. Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de pizza de post cu blat de cartofi, cu topping-uri vegetariene.

Pizza de casă, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierți. Rețeta de post din caietul bunicii. Ingrediente

 

Citește și Colțunași de post cu ceapă și cartofi. Ceva simplu și delicios cu aluat moale care nu se desface în timpul fierberii

3 cartofi 

1 lingură griș 

2 linguri făină

1 lingură cu vârf de margarină

1 lingură pesmet

Vezi și: Budincă de lămâie fără zahăr, de post: Un deliciu răcoritor, simplu și rapid

 

Pentru umplutură: 

1 ardei capia

1/2 ceapă galbenă

2-3 ciuperci proaspete

2 linguri de porumb dulce

100 gr. sos de roșii

100 grame brocoli

100 grame măsline

cățel de usturoi (opțional)

sare, piper, oregano, 

pătrunjel proaspăt

 

Pizza de casă, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierți. Rețeta de post din caietul bunicii. Mod de prerarare

 

Cartofii se curăță, se taie în cubulețe mici și se e pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se zbrobesc bine, ca pentru piure. Când se răcesc, se adăugă jumătate din cantitatea de margarină, grișul și făina și se amestecă. Se pisează usturoiul și se combină într-un bol mic cu sosul de roșii.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Pizza de casă, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierți. Rețeta de post din caietul bunicii., s-ar putea să îți placă și rețeta Cartofi gratinați cu piept de pui. Rețeta unul deliciu culinar. Secretul gospodinelor pentru sosul perfect

O tava de pizza se unge cu restul de margarină, se tapetează cu pesmet. În tava astfel pregătită, se toarnă piureul și se întinde uniform, pentru a forma blatul. Se unge cu grijă cu sosul de roșii, apoi se presară sare, piper și oregano.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Pizza de casă, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierți. Rețeta de post din caietul bunicii., s-ar putea să îți placă și rețeta Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri. Rețeta care te va cuceri

Pe blat se așează ardeiul, ceapa și ciupercile, toate tăiate în bucățele. Se presară pătrunjel. Pizza se dă la cuptor pentru 30 de minute, apoi se taie în felii și se servește caldă. Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel