Pizza de casă, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierți. Rețeta de post din caietul bunicii. Ingrediente
3 cartofi
1 lingură griș
2 linguri făină
1 lingură cu vârf de margarină
1 lingură pesmet
Vezi și: Budincă de lămâie fără zahăr, de post: Un deliciu răcoritor, simplu și rapid
Pentru umplutură:
1 ardei capia
1/2 ceapă galbenă
2-3 ciuperci proaspete
2 linguri de porumb dulce
100 gr. sos de roșii
100 grame brocoli
100 grame măsline
cățel de usturoi (opțional)
sare, piper, oregano,
pătrunjel proaspăt
Pizza de casă, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierți. Rețeta de post din caietul bunicii. Mod de prerarare
Cartofii se curăță, se taie în cubulețe mici și se e pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se zbrobesc bine, ca pentru piure. Când se răcesc, se adăugă jumătate din cantitatea de margarină, grișul și făina și se amestecă. Se pisează usturoiul și se combină într-un bol mic cu sosul de roșii.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Pizza de casă, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierți. Rețeta de post din caietul bunicii., s-ar putea să îți placă și rețeta Cartofi gratinați cu piept de pui. Rețeta unul deliciu culinar. Secretul gospodinelor pentru sosul perfect
O tava de pizza se unge cu restul de margarină, se tapetează cu pesmet. În tava astfel pregătită, se toarnă piureul și se întinde uniform, pentru a forma blatul. Se unge cu grijă cu sosul de roșii, apoi se presară sare, piper și oregano.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Pizza de casă, cu blat pufos din aluat cu cartofi fierți. Rețeta de post din caietul bunicii., s-ar putea să îți placă și rețeta Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri. Rețeta care te va cuceri
Pe blat se așează ardeiul, ceapa și ciupercile, toate tăiate în bucățele. Se presară pătrunjel. Pizza se dă la cuptor pentru 30 de minute, apoi se taie în felii și se servește caldă. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News