Pizza de casă, plină de legume. O rețetă simplă și perfectă pentru post

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pizza de casă, plină de legume. O rețetă simplă și perfectă pentru post / Foto: Unsplash
Pizza de casă, plină de legume. O rețetă simplă și perfectă pentru post / Foto: Unsplash

Faceți cunoștință cu cea mai bună rețetă de pizza de post! Încărcată cu broccoli, porumb, ardei și sos cremos de roșii, această pizza este savuroasă, satisfăcătoare și distractivă. Nici măcar nu vei simți lipsa cărnii!

Fiecare legumă adaugă o aromă și o textură interesantă, iar împreună, acestea fac o pizza cu un gust uimitor. Broccoli devine crocant, porumbul explodează de dulceață, roșiile uscate la soare aduc acea aromă italienească, iar jalapeńo aduce un pic de condiment la această rețetă de post.

Totul este acoperit cu un strat cremos/savuros de sos de roșii și dacă vrei poți rade cașcaval de post. Este o rețetă de pizza pe care o vei pregăti chiar și după ce trece postul.

Chiar dacă ingredientele din această rețetă de pizza de post par multe, de fapt totul se prepară destul de repede.

 

Pizza de post - Ingrediente

 

- o căpățână mică de broccoli, buchețelele tăiate în bucăți mici, partea superioară a tulpinii tăiată în cubulețe
- o caserolă medie de roșii cherry tăiate în jumătate
- o conservă de porumb
- o ceapă roșie tăiată grosier
- 1 sau 2 ardei iuți, tăiați felii subțiri
- 4 roșii uscate la soare în ulei, tăiate în cubulețe
- ulei de măsline extravirgin, pentru stropire și ungere
- aluat de pizza de post
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- o rotiță de cașcaval de post
- măsline
- sare de mare și piper negru proaspăt măcinat
- suc de roșii

Vezi și: Ciuperci umplute cu legume, soia și susan. Un preparat de post mai delicios nu există!

 

Pizza de post - Rețeta pas cu pas

 

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius.

Într-un castron mediu, combinați broccoli, roșiile, porumbul, ceapa, jalapeńo și roșiile uscate la soare și stropiți cu ulei de măsline și cu sare și piper. Se amestecă pentru a se acoperi și se gustă. Legumele trebuie să fie bine asezonate și bine acoperite cu ulei de măsline, astfel încât legumele să fie aromate pe toată durata timpului în care se pregătește pizza.

Se întinde aluatul pe o tavă de pizza. Ungeți ușor marginile exterioare ale aluatului cu ulei de măsline, ungeți cu sucul de roșii și radeți cașcavalul de post uniform pe tot aluatul. Apoi omogenizați tot într-un strat subțire. Distribuiți legumele pe aluat.

Coaceți la cuptor 15 minute, sau până când crusta este aurie, gătită, iar broccoli este fraged și prăjit. Scoateți din cuptor. Acoperiți cu busuioc proaspăt și alte condimente după preferințe, precum cimbru proaspăt. Poftă bună!

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel