Pizza la lipie sau „pizza leneșului” - preparatul care a făcut furori pe internet

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pizza la lipie, preparatul care a făcut furori pe internet. Este atât de uțor de făcut și atât de savuroasă! / Foto: Captură video youtube
Pizza la lipie, preparatul care a făcut furori pe internet. Este atât de uțor de făcut și atât de savuroasă! / Foto: Captură video youtube

Această pizza la lipie cu șuncă, cașcaval, bulion, roșii și ou va fi cu siguranță un succes în familia dumneavoastră sau la ocaziile speciale. Savurați-o alături de cei dragi!

Pizza la lipie este un preparat delicios și versatil potrivit pentru micul dejun sau oricare alt moment al zilei în care vă doriți o gustare savuroasă. Această rețetă ușor de preparat vă va ghida pas cu pas în crearea unei lipii delicioase și satisfăcătoare.

Combinația de ingrediente proaspete și arome îmbietoare va face ca acest preparat să devină rapid unul dintre preferatele dumneavoastră.

Iată cum să pregătiți pizza la lipie:

 

Pizza la lipie - Ingrediente

 

- 2 lipii mari sau pâine pita

- 100 g de șuncă tăiată cubulețe

- un baton cașcaval ras (preferabil mozzarella)

- un borcănel de bulion de roșii

- 2 roșii mari, tăiate felii subțiri

- 2 ouă mari

- o lingură de ulei de măsline extra virgin

- oregano uscat

- Sare și piper după gust

- Frunze proaspete de busuioc pentru decor (opțional)

 

Pizza la lipie - Metodă de preparare 

 

 

Pregătiți cuptorul: Preîncălziți cuptorul la 200°C pentru a vă asigura că pizza va fi gata într-un timp scurt și ingredientele se vor topi uniform.

Pregătiți lipiile sau pâinea pita: Așezați lipiile pe o tavă de copt sau o foaie de copt și ungeți-le cu ulei de măsline. Acest lucru va ajuta la obținerea unei cruste fragede și aurii.

Stratul de bulion de roșii: Începeți prin a răspândi uniform bulionul de roșii peste lipii sau pâinea pita. Folosiți o lingură pentru a distribui bulionul pe toată suprafața.

Adăugați roșiile: Așezați feliile subțiri de roșii deasupra bulionului. Puteți să le aranjați într-un strat uniform sau să le lăsați puțin suprapuse pentru un aspect rustic.

Stratul de șuncă: Presărați cubulețele de șuncă peste roșii. Acestea vor adăuga o savoare minunată și un aspect delicios pizzei.

Cașcavalul mozzarella: Presărați generos cașcavalul ras peste toate celelalte ingrediente. Cașcavalul topit și auriu va conferi pizzei o textură și un gust irezistibil.

Oregano și condimente: Presărați oregano uscat, sare și piper după gust peste pizza. Acest pas va aduce un plus de arome și va completa gustul.

Adăugați ouăle: Acum este momentul să adăugați ouăle. Faceți câte o adâncitură mică în mijlocul fiecărei pizza și spargeți un ou în fiecare. Această parte este opțională, dar oul cu gălbenușul lichid va adăuga un element de bogăție și savoare pizzei.

Coacere: Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți pizza timp de aproximativ 10-12 minute sau până când ouăle sunt gătite după preferință și crusta este aurie.

Decor și servire: După ce ați scos pizza din cuptor, puteți adăuga câteva frunze proaspete de busuioc pentru un plus de culoare și arome. Tăiați pizza în felii sau triunghiuri și serviți-o imediat.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt              

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g               

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G               

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel