Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri se face din următoarele ingrediente: 500 g făină, 50 ml ulei, 300 ml apă, 1 linguriță cu vârf de sare, 1 linguriță cu vârf de zahăr, 20 g drojdie proaspătă sau 6 g uscată.
Pentru topping: sos de roșii, mozzarella, șuncă presată, șunculiță țărănească, salam țărănesc, cabanos, ochiuri de ouă, ceapă roșie, brânză de burduf și măsline.
Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri , mod de preparare
Pentru aluat amestecăm apă călduță cu drojdia și cu zaharul, apoi adăugăm uleiul, faina și sarea. Se frământă aluatul care se asă la dospit 40-50 de minute la un loc călduț, acoperit cu un prosop.
Aluatul se întinde în tava unsă cu ulei. Blatul se unge cu un delicios ketchup de casă. Majoritatea folosesc însă ketchup cumpărat din magazin. În rețetele originale de pizza se pune doar passata di pomodoro. Primul strat sunt legumele tăiate felii. Urmează mezelurile și, în final, brânzeturile. La final, se adaugă măslinele.
Dacă ți-a plăcut rețeta Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri, s-ar putea să îți placă și rețeta Pizza de casă: Secretul pentru un aluat perfect. Se va mânca până la ultima firmitură!
Pizza poate fi băgată în cuptor. Ca orice aluat de pâine, pizza se coace la temperaturi mari de 220-230° C (cuptor preincins – temperatură maxima la cele pe gaz) timp de 15-20 de minute. Până se rumenește la suprafață. După 20 de minute, se scoate tava din cuptor, se sparg deasupra ouăle, apoi se mai lasă încă 10 minute la copt. Pofta bună.
Dacă ți-a plăcut rețeta Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri, s-ar putea să îți placă și rețeta Supă de usturoi cu ou poșat. Rețeta supei care ține răceala la distanță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News