Plăcinta ciobănească a apărut pentru prima dată la sfârșitul anilor 1700 și începutul anilor 1800. Femeile din acele vremuri au inventat o modalitate grozavă de a folosi resturile și au făcut din ele o plăcintă.
Cartofi prăjiți cu sos de soia, în stil coreean: o rețetă gustoasă pentru serile confortabile
Acum, această plăcintă ușor picantă, cu brânză, carne de pui, fasole, porumb și piure de cartofi este foarte populară în Occident. Este consistentă, prietenoasă cu bugetul și potrivită pentru întreaga familie.
Ingrediente:
cartof - 6 bucăți,
sare - 25 grame
unt - 80 grame,
lapte - 125 grame,
brânză Cheddar - 300 grame,
piper negru - 5 grame,
ulei de măsline - 40 ml,
ceapă - 1 bucată,
usturoi - 1 cățel,
oregano uscat - 10 grame,
chimen măcinat - 5 grame,
conservă de fasole - 425 grame,
conservă de porumb - 250 grame,
carne de pui - 400 grame.
Modul de preparare
Spălați și gătiți carnea de pui până când este gata. Tăiați carnea fiartă în cuburi. Preîncălziți cuptorul la 200 °C și pregătiți o tavă de copt mică, de 20x30 cm.
Spălați și tăiați cartofii în bucăți mici. Puneți-i într-o oală cu apă rece bine sărată. Se aduce la fierbere. Reduceți focul și gătiți cartofii neacoperiți timp de 15-20 de minute. Scoateți cartofii din apă și puneți-i într-o tigaie cu puțin ulei. Se pune tigaia la foc mic și cartofii se călesc 1-2 minute.
Paste cu bacon și piersici: o rețetă foarte simplă, dar delicioasă
Pisați cartofii, adăugând laptele. Puteți adăuga mai mult lapte dacă cartofii par uscați. Se adaugă în piureul de cartofi 125 grame de brânză rasă, sare și piper.
Încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Curățați și tăiați ceapa și usturoiul, puneți-le în tigaie și gătiți timp de 5 minute.
Orez picant cu sparanghel și roșii: un prânz fabulos de bun în stil persan
Adăugați oregano și chimen și gătiți încă 30 de secunde. Adăugați fasolea, porumbul, bucățile de pui și salsa în tigaie. Asezonați cu sare.
Transferați umplutura într-o tavă de copt. Deasupra se întinde piureul de cartofi și se adaugă restul de brânză rasă.
Brioșe cu morcovi, gata în trei pași simpli. Sunt dulci și fără zahăr!
Coaceți timp de 25 până la 30 de minute până când brânza devine aurie. Poftă bună!
-----------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News