Plăcintă „Coroana de Crăciun” - Ingrediente
- aluat foietaj fără drojdie (decongelat) - 500 de grame
- carne (fiartă) - 300 de grame
- cremvuști sau cârnați afumati - 200 de grame
- brânză tare - 100 de grame
- ketchup sau pastă de roșii - 100 de grame
- verdeață (mărar, salată verde etc., pentru servire) - 20 de grame
- lapte (pentru ungerea plăcintei) - 2 linguri.
Tartă cu mandarine delicioasă. Nu vei mai dori alt desert! FOTO
Plăcintă „Coroana de Crăciun” - Mod de preparare
Mai întâi pregătiți toate ingredientele pentru plăcintă „Coroana de Crăciun”. Fierbeți carnea (1-1,5 ore) și răciți bine. Carnea fiartă și răcită va fi tăiată în bețișoare subțiri. Tăiați cremvuștii sau cârnații în jumătate.
Brânza se va da pe o răzătoare grosieră.
Întindeți aluatul dezghețat într-un strat de 5 mm grosime.
Tăiați aluatul în dreptunghiuri de 5x7 cm.
Ungeți aluatul cu ketchup (sau pastă de roșii).
Se presară cu brânză.
Așezați carnea sau cârnații pe fiecare dreptunghi de aluat și rulați.
Pune rulourile pregătite în cerc pe o foaie de copt, dându-le forma unei coronițe. Ungeți deasupra cu lapte. Introduceți tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.
După ce aluatul foietaj cu carne și brânză s-a rumenit o puteți scoate din cuptor.
Decorați plăcinta „Coroana de Crăciun” înainte de a o servi cu mărar proaspăt, salată verde sau alte ierburi.
Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News