Plăcintă cu ciocolată neagră şi banane caramelizate. Desert de post delicios

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Plăcintă cu ciocolată neagră şi banane caramelizate (sursa foto: Flickr)
Plăcintă cu ciocolată neagră şi banane caramelizate (sursa foto: Flickr)

Plăcintă cu ciocolată neagră şi banane caramelizate, o reţetă perfectă care poate îndulci orice post, dar de care vă puteţi bucura oricând doriţi să optaţi pentru un desert vegetarian.

Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de gătit: 50 de minute
Porţii: 6
Dificultate: Uşor

Plăcintă cu ciocolată neagră şi banane caramelizate. Ingrediente

 

Pentru crustă:

1/4 cană plus 1/2 linguriță unt de cacao, topit
1 cană de nucă de cocos mărunțită îndulcită
1/4 cană de migdale, mărunţite
1/4 linguriță extract pur de vanilie
1/4 linguriță sare de mare

Pentru umplutură:

1 cană de ciocolată neagră fără lapte, tocată mărunt
1 cană de tofu
2 linguri lapte de soia
1 lingură sirop de arțar

Pentru topping:

3 banane, tăiate felii
1 cană zahăr brun

Negresă de post. Desertul delicios foarte simplu de făcut

Mod de preparare

 

Pentru a face crusta:

Preîncălziți cuptorul la 140°C. Ungeți o tavă cu 1/2 linguriță de unt de cacao. Într-un castron mare, amestecați împreună nuca de cocos, migdalele, restul de 1/4 cană de unt de cacao, extract de vanilie și sare până se sfărâmă. Se mulează amestecul de crustă în tavă, împingând în sus de-a lungul marginilor. Coaceți până când nuca de cocos se rumeneste ușor, 20 până la 25 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Pentru a face umplutura:

Încălziți o cratiţă la foc mediu și topiți ciocolata, amestecând până când este cremoasă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească timp de 10 minute. Într-un castron mare adăugați tofu, laptele de soia, siropul de arțar și ciocolata topită răcită și amestecați cu un mixer manual până la omogenizare, aproximativ 10 minute. Se toarnă umplutura de ciocolată în crusta de plăcintă și se răcește timp de 2 ore.

Pentru a face toppingul:

Preîncălziți cuptorul la 120°C. Înveliți bananele feliate în zahăr. Așezați pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament, într-un strat uniform. Coaceți până când devin crocante și caramelizate, 15 până la 20 de minute. Lăsaţi să se racească.

Pentru asamblare:

Acoperiți plăcinta cu un strat de banane caramelizate, începând de la mijloc spre exterior în cerc. Se răcește încă 30 de minute.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel