Plăcintă cu dovleac. Un desert delicios și aromat, pe care trebuie să-l preparăm în această toamnă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Plăcintă cu dovleac - Desertul perfect de toamnă
Plăcintă cu dovleac - Desertul perfect de toamnă

Dovleacul, una dintre legumele toamnei, se folosește în diferite rețete. Dovleacul poate fi folosit pentru risotto, lasagna, supe și paste. În realitate, dovleacul este un aliment foarte versatil, iar dulceața care îl caracterizează îl face un aliment ideal și pentru preparatele dulci.  

Plăcinta cu dovleac este un desert foarte simplu de preparat pentru care sunt necesare foarte puține ingrediente: dovleac, ouă, făină și zahăr în principal. Este o prăjitură foarte gustoasă și mai ales substanțială. Prezența dovleacului în dieta noastră ne aduce numai beneficii, datorită numeroaselor proprietăți ale acestei legume. fibre, vitamine și antioxidanți.

Iată deci rețeta pentru această plăcintă delicioasa cu dovleac.

Ingrediente:

300 gr dovleac;

250 de grame de făină;

150 de grame de zahăr;

50 de grame de amidon de porumb;

50 gr unt;

3 ouă;

1 plic de praf de copt (25 g);

zahăr pudră pentru garnitură.

 

 

Plăcintă cu dovleac. Un desert delicios și aromat, pe care trebuie să-l preparăm în această toamnă. Prepararea

 

În primul rând, trebuie să înfășurăm dovleacul cu tot cu coajă în folie de aluminiu. Punem dovleacul în cuptor și îl coacem la 200 de grade, aproximativ 35 de minute. Odată gătit, așteptăm să se răcească, extragem pulpa și o amestecăm cu un blender.

Vedeți și: Desert din trei ingrediente. Fără făină și fără praf de copt. Foarte rapid și super bun 

 

În acest moment, batem ouăle întregi cu zahăr cu un tel electric. Trebuie să obținem un amestec spumos. Adăugăm untul în timp ce continuăm să batem compoziția. Apoi adăugăm dovleacul, amestecând întotdeauna totul cu telul electric.

Încercați și:  Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu dovleac. Fragedă și aromată, nu te vei opri din mâncat

 

Odată ce ați obținut un amestec gros și cremos puteți adăuga făina cernută, praful de copt și amidonul de porumb. Încorporăm totul până când amestecul este neted și fără bulgări. Se toarnă aluatul într-o tigaie de 22 cm și se coace într-un cuptor  preîncălzit la 160 de grade, timp de aproximativ 45 de minute.

Ar putea să vă placă și: Plăcintă cu dovleac și nucă. Rețeta aluatului cu borș din caietul bunicii

Odată gătită, plăcinta se lasă să se răcească. Înainte a a fi servită, se ornează cu zahăr pudră.  Plăcinta cu dovleac poate fi servită alături de o lingură de înghețată cu vanilie sau puțină frișcă. Putem adăuga în aluat diferite esențe, pentru ca plăcinta să fie cât mai aromată. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel