Plăcintă cu dovlecel, brânză și șuncă: o gustare sățioasă cu doar 180 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Plăcintă cu dovlecel, brânză și șuncă, o gustare sățioasă cu doar 180 de calorii. Sursa - Pexels
Plăcintă cu dovlecel, brânză și șuncă, o gustare sățioasă cu doar 180 de calorii. Sursa - Pexels

Copiilor tăi nu le plac în legumele? Soluția este să le pregătești o plăcintă delicioasă cu dovlecei, brânză și șuncă. Este o gustare perfectă și pentru cei care sunt la dietă, deoarece are doar 180 de calorii.

 Pentru a pregăti o plăcintă gustoasă de dovlecei, brânză și șuncă, veți avea nevoie de:

500 ml smântână,

150 de grame de brânză tăiată felii,

100 de grame de șuncă fiartă sau crudă,

100 de grame de brânză rasă,

3 ouă,

2 felii de pâine sandwich,

2 morcovi,

2 dovlecei,

2 căței de usturoi,

1 ceapă,

ulei de măsline extravirgin.

boia dulce, oregano uscat sare și piper după gust,

puțin pătrunjel proaspăt tocat.

Cantitățile sunt indicate sunt pentru 8 persoane.

 

 

Cum se face o plăcintă cu dovlecei, brânză și șuncă 

 

Tocați mărunt cei doi căței de usturoi și ceapa. Morcovii se dau prin răzătoare. Un dovlecel se taie cubulețe, iar unul - rondele. 

Se rumenesc ceapa și usturoiul într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei. Adăugați cubulețele de dovlecel, morcovii, asezonați cu un praf de sare și continuați să gătiți timp de aproximativ zece minute, amestecând constant. Adăugați puțin oregano uscat și boia de ardei în legume.

Ciocolată dietetică din caise: ai nevoie de 3 ingrediente și este gata în 10 minute

 

Într-u bol se pun cele trei ouă și adăugați laptele. Rupeți feliile de pâine de tip sandwich în bucăți mici și puneți-le în bol. Se condimentează cu un praf de sare și un praf de piper negru. Mixați cu un blender, până obțineți o cremă netedă și omogenă.

Frittata la tavă cu legume sau „omleta pizza”. Te vei îndrăgosti instant de brânza care ți se topește în gură

 

Puneți-o parte din legumele pregătite anterior într-o tavă rotundă. Tăiați șunca cubulețe și puneți-o peste legume, împreună cu o parte din brânză rasă. Se toarnă jumătate din amestecul de ouă, lapte și pâine și se acoperă cu feliile de brânză tare.

Rulouri cu brânză și spanac, un aperitiv foarte ușor de gătit. Spanacul și brânza sunt o pereche ruptă din rai, îndiferent dacă sunt calde sau reci

 

Mai faceți un strat de legume, apoi un strat de rondele de dovlecei. Urmează un strat din  amestecul de ouă, lapte și pâine, iar la final - brânză rasă.

Plăcinta se gătește în cuptorul preîncălzit la 180°C,  aproximativ jumătate de oră. Odată ce plăcinta este gata, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească. Se servește pe masă cu puțin pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!

 

Așa faci cea mai tare salată de vinete - Cu siguranță o vei mânca cu bucurie de copil!

 

De fiecare dată când facem salată de vinete ne aducem aminte de gustul copilăriei. E ceva atât de special în aroma vinetelor coapte, încât ne gâdilă toate simțurile atunci când le preparăm. Rețeta de astăzi se vrea a fi o variantă puțin diferită față de cea clasică. 

Salată de vinete cu semințe de susan este o variație a rețetei clasice, cu un plus de arome explozive. Iată cum se face.

Ingrediente

- 5 vinete mari românești

- 2 linguri iaurt grecesc

- o lingură ulei

- o linguriță oțet

- zeamă de lămâie

- sare

- semințe de susan

- ceapă roșie

 

Mod de preparare

 

Se iau cele cinci vinete și se pun la copt pe o tablă mare. Se curăță cu atenție (niciodată sub apă) și se lasă la răcit răsfirate pe un tocător. Se stropesc imediat cu cu zeamă de lămâie.

Se pun în sită de tablă și dau acoperite să stea o noapte la frigider. Se pune o farfurie sub sită să se scurgă toată zeama. La această rețetă nu vrem deloc zeamă.

A doua zi se toacă vinetele cu satârul de lemn, se pun într-un castron și se adaugă sare, 2 linguri iaurt grecesc, o lingură ulei, o linguriță oțet. Se amestecă întotdeauna cu lingura de lemn.

Clătite super ușor de făcut și foarte pufoase, gata în 10 min! Această rețetă te salvează oricând

 

Acum vine partea specială a rețetei de salată de vinete cu semințe de susan.

Se ia o tigaie antiaderentă și se rumenesc semințele de susan. Nu există o cantitate fixă, fiecare după preferințe. 

Se amestecă semințele cu puțin ulei și ceapă roșie tocată cât de mărunt se poate.

Se toarnă peste uleiul cu susan peste vinete și se presară ceapă deasupra. Poftă bună! 

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale cititorilor ȘtiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel