Plăcinta cu mere, fără făină. Un desert senzațional cu doar 160 de calorii pe felie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Plăcinta cu mere fără făină. Un desert senzațional cu doar 160 de calorii pe felie.
Plăcinta cu mere fără făină. Un desert senzațional cu doar 160 de calorii pe felie.

Plăcintă cu mere fără faina este super proteică și are doar 160 de calorii. Desertul  pe care ți-l oferim astăzi este surprinzător, fiind făcut cu cremă de brânză. Pe scurt, nu este plăcinta cu mere a bunicii.

Ca orice prăjitură bine făcută  și acesta poate fi savurată practic toată ziua: este perfectă la micul dejun, dar și ca desert după masa de prânz sau  cină.

Este un desert destul de ușor, întrucât nu conține făină, ci amidon de porumb. Este recomandat, în special sportivilor, datorita conținutului ridicat de proteine. Dar să trecem la rețetă.

 

Plăcintă cu mere fără făină: super proteică și cu 160 de calorii! 

Ingredientele pentru vreo zece felii:

o jumătate de kilogram de mere;

500 de grame de brânză cremă ușoară (de exemplu Philadelphia);

50 de grame de amidon de porumb;

50 de grame de unt;

50 de grame de ștevia (sau un 500 grame de zahăr normal);

esență de vanilie;

cinci ouă.

 

Pentru sotarea merelor:

25 de grame de ștevie sau 250 grame de zahăr granulat;

două grame de scorțișoară.

 

 

Plăcinta cu mere fără făină. Un desert senzațional cu doar 160 de calorii pe felie. Pregătirea

 

În primul rând, merele se curăță de coajă, se scoate cotorul, apoi se taie în cuburi mici.

Se ia apoi o tigaie antiaderentă și încinge un buton de unt. Se adaugă merele și 25 de grame de ștevia (sau zahar normal), apoi se amestecă și se presoară totul cu scorțișoară.

Vă sugerăm și: Plăcintă sărată cu năut: excelentă pentru post și dietă. O felie are doar 85 de calorii

 

Acum ia o tavă cu un diametru de aproximativ douăzeci de centimetri și acoperă-o cu hârtie de copt, apoi așează merele înăuntru, distribuindu-le uniform.

Separați gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se mixează cu telul electric, după ce ați adăuga ștevia sau zaharul granulat.

 

Vedeți și.  Probabil cea mai bună și simplă rețetă pentru PASCĂ. Notează-ți de acum rețeta!

 

Când amestecul capătă o consistență ușoara și spumoasă și are o culoare deschisa, se încorporează o parte din crema de brânză. Reluați lucrul cu telul electric, după care adăugați și restul de brânză tartinabilă.

La rândul lor, albușurile se bat și ele cu un praf de sare până se întăresc și apoi se încorporează în amestecul de  brânză. Amestecați ușor cu o spatulă, de jos în sus.  La final, se mai adaugă esența de vanilie și amidonul de porumb.

Când amestecul este omogen, nu vă ai rămâne decât să-l turnați în tava cu merele sotate și să nivelați suprafața. Tava se dă în cuptorul preîncălzit pentru o ora, la 160 de grade.

 

Încercați și. Tartă cu mere la tigaie. O rețetă simplă pentru un desert perfect, data în 30 de minute

 

Când plăcinta este coaptă, se răstoarnă pe u platou de servire și se aduce la masă. 

Timp de preparare: 15 minute, timp de gătire: 60 de minute, timp total: 1 oră și 15 minute, porții: 10, calorii: 160.

Poftă bună!  

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel