Plăcintă cu mere în friteuza: cea mai ușoară și mai gustoasă rețetă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Plăcintă cu mere în friteuza, cea mai ușoară și mai gustoasă rețetă. Sursa foto: freepik.com
Plăcintă cu mere în friteuza, cea mai ușoară și mai gustoasă rețetă. Sursa foto: freepik.com

Acest desert este foarte ușor de preparat, iar rezultatul te va cuceri. Patiseria viitorului a ajuns deja în case grație unui aparat care continuă să câștige popularitate. 

Vorbim despre friteuza cu aer, în care poți prepara cele mai sănătoase rețete (fără a folosi ulei), mai economice (întrucât consumă mai puțină lumină decât un cuptor) și mai gustoase.

Și, una dintre cele mai tradiționale plăcinte este plăcinta cu mere, pe care o poți face în friteuza cu aer!  Va trebui să cumperi doar soiul de mere care îți place cel mai mult, deși merele Golden sunt recomandate pentru această plăcintă și să urmezi rețeta pas cu pas. 

Ingrediente:

250 grame de mere aurii,

50 grame de unt,

1 lingură dulceață de piersici,

1 ou,

100 de mililitri de lapte,

75 de grame de zahăr,

75 de grame de făină.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Bate ouăle cu zahărul până obții o cremă albicioasă. Adaugă laptele, și amestecă din nou până se integrează bine toate ingredientele.

Chiftele din mazăre, o gustare simplă pentru adulți și copii. Rețeta este simplă și ușor de făcut

Adaugă făina și pregătește merele. Cerne făina și adaug-o puțin câte puțin la amestecul anterior până obții un aluat consistent, neted și uniform. Nu uit să oprești o jumătate de măr pentru a decora plăcinta. Merele se curăță se coajă, se toacă cubulețe și se adaugă în aluatul pregătit. Mixează până obții o un aluat omogen.

Se unge tava  cu unt și se toarnă crema de mere. Jumătate de măr pe care ai oprit-o se taie în felii subțiri, care se așeză pe suprafața plăcintei, astfel încât să se suprapună ușor.

Pizza fără făină: o rețetă simplă cu aluat pe bază de fasole

Coace plăcinta timp de 30 de minute la 175 de grade Celsius în 'aifrayer'. Scoate desetul și unge-l cu dulceața înainte de a-l pune la copt în friteuză încă 10 minute. În aproximativ 40 de minute plăcinta cu mere va fi gata. 

Dacă nu ai gem de piersici sau de mere, poți adăuga zahăr pudră. În acest caz, vei ține plăcinta, în friteuză, 30 de minute la 180 de grade și ultimele 10 minute la 160 de grade Celsius. Poftă bună!

Pulpe de pui, crocante și suculente: O rețetă ușoară care te va cuceri

Nu uita că merele aurii au o coaja galbenă frumoasă datorită conținutului lor de carotenoizi, un grup de antioxidanți care sunt, de asemenea, buni pentru sănătatea ochilor și a inimii, pe lângă îmbunătățirea funcției creierului. Pe de altă parte, coaja și pulpa acestui soi au fier, zinc și potasiu. 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel