Moale și aromată, plăcinta cu mere și dovleac este un desert perfect pentru a fi preparat odată cu sosirea toamnei. Este minunată pentru micul dejun sau pentru un moment de răsfăț alături de o ceașcă de ceai cald aromat.
Pulpa de dovleac se coace în cuptor și apoi se adaugă la amestecul tocat fin, în timp ce merele, tăiate felii, sunt așezate deasupra prăjiturii înainte de coacere, adăugând o notă de dulceață și creând un efect vizual frumos.
Această plăcintă cu mere și dovleac se face foarte simplu, fiind gata în doar câțiva pași.
Ingrediente (pentru o formă de tort de 20 cm)
- 4 ouă
- 140 g zahăr granulat
- 200 g pulpă de dovleac
- 70 g unt
- 300 g făină 00
- 16 g praf de copt
- 2 mere
Plăcintă cu mere și dovleac. Mod de preparare și servire
Mai întâi curățați dovleacul. Înfășurați-l în hârtie de copt și coaceți-l în cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute la 160°. Miezul trebuie să devină foarte moale.
Apoi trecem la prepararea aluatului. Se bat ouăle cu zahărul până când amestecul devine ușor și foarte cremos. Apoi se adaugă untul topit și se amestecă din nou.
Tăiați fin dovleacul copt cu un cuțit sau mixați-l într-un bol și adăugați-l în amestec.
Se adaugă făina 00, cernând-o pentru a evita cocoloașele, apoi se adaugă praful de copt.
Vezi și: Prăjitura cu cafea, fără ou, lapte sau unt. Are doar 5 ingrediente și un gust divin
Se amestecă totul, apoi se transferă amestecul într-o formă de tort cu diametrul de 20 cm, unsă cu unt și presărată cu făină.
La final, punem deasupra mărul tăiat în felii nu prea subțiri, apoi presărăm puțin zahăr pudră și dăm în cuptorul preîncălzit.
Dacă folosiți cuptorul ventilat, setați-l la 170° timp de 45-50 de minute, în caz contrar, dacă optați pentru cuptorul static, setați-l la 180° timp de 50-55 de minute.
Prăjitura cu mere și dovleac să verifică dacă este gata cu testul scobitorii: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata de servit.
Sfaturi pentru un desert perfect
Înainte de a servi plăcinta cu mere și dovleac, o puteți pudra cu puțin zahăr pudră sau o puteți unge cu un strat de gem (de piersici sau de caise) pentru a o face strălucitoare și mai delicioasă.
Dacă nu vrem să coacem dovleacul în cuptor, îl putem tăia în bucăți și îl putem găti într-o cratiță cu puțină apă, la foc moderat, până când este suficient de moale.
Dacă îți plac rețetele cu mere, cu siguranță vei aprecia și rețeta noastră de Tartă franțuzească (Tarte Tatin).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News