Plăcintă cu mere și scorțișoară, rețeta italiană. Un ingredient secret o face genială

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Plăcintă cu mere și scorțișoară, rețeta italiană. Un ingredient secret o face genială
Plăcintă cu mere și scorțișoară, rețeta italiană. Un ingredient secret o face genială

Plăcinta cu mere și scorțișoară este desertul perfect pentru cei care iubesc plăcinta clasică de mere îmbogățită cu aroma picantă a scorțișoarei și a migdalelor măcinate. 

Plăcinta cu mere și scorțișoară este desertul perfect pentru cei care iubesc prăjitura clasică cu mere îmbogățită cu gustul picant al pudrei de scorțișoară și al migdalelor măcinate. Este un desert care nu dezamăgește niciodată și este ideală atât în zilele de primăvară și vară, ca mic dejun sau gustare, cât și în zilele mai reci pentru a te răsfăța cu un mic deliciu care îți ridică moralul. 

Un aluat moale umplut cu migdale întregi și feliate și mere feliate, aromate cu lămâie și scorțișoară este ceea ce face această prăjitură atât de specială!

Ingrediente (pentru o formă rotundă de tort de 24 cm)

 

- 300 grame făină

- 3 ouă

- 250 g zahăr

- 100 g ulei de arahide, de porumb sau de floarea-soarelui

- 3 mere

- 1 plic de drojdie

- 1 vârf de cuțit de sare

- coaja și sucul de la o lămâie

- 4/5 g scorțișoară pudră + după gust pentru decorare

- 50 g fileuri de migdale

- migdale, după gust

- migdale pentru decorare

Mod de preparare

 

Pentru a face cea mai bună plăcintă cu mere, mai întâi se taie merele în felii și se pun într-un castron cu coaja rasă de lămâie, sucul de la o lămâie, scorțișoara și se amestecă bine.

Într-un alt bol se combină ouăle și zahărul și se bat cu un mixer electric . Se adaugă uleiul, făina cernută și un praf de sare.

Se amestecă bine cu telul și se adaugă praful de copt. Se adaugă acum 3/4 din mere în amestec, migdalele întregi și feliate, se amestecă bine cu o spatulă.

Se unge și se făinează o formă de copt de 24 cm și se transferă amestecul în ea. Se decorează după preferințe cu restul feliilor de mere, se presară zahăr brun și se adaugă migdale.

Se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de 50 de minute.

Înainte de a stabili că e gata, faceți întotdeauna testul cu scobitoarea. După s-a copt, plăcinta cu mere și scorțișoară și migdale se lasă să se răcească și se servește alături de un ceai sau de înghețată.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță vei aprecia și fursecurile cu unt, gata în doar câteva minute.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel