A-i face pe cei mici de acasă să aprecieze legumele se poate transforma, din păcate, într-o sarcină titanică. Uneori este atât de dificil pentru ei să le mănânce fără să facă crizele obișnuite. Cu siguranță, depinde foarte mult de modul în care vă decideți să le preparați pentru că, credeți-mă, dacă le prezentați această plăcintă cu dovlecei de legume, vor dispărea cu viteza fulgerului.
De fapt, acesta este un fel de mâncare care poate fi tentant doar privindu-l. Pentru că, pentru a-ți face stomacul să vibreze și să-ți deschidă apetitul, tot ce trebuie să faci este să îl miroși, ceea ce este cu adevărat îmbătător.
Și, dacă vă decideți să vă lăsați prietenii să o încerce, nu există nicio îndoială că îi veți impresiona imediat cu această plăcintă. Deoarece, deja după prima degustare, toată lumea va fi iremediabil cucerită. Mai mult, posedă chiar și o lejeritate care face ca acest fel de mâncare să fie super perfect pentru o dietă controlată. Oferindu-vă posibilitatea de a vă bucura de un prânz sau de o cină foarte bună fără a avea probleme cu numărul de calorii.
Ca să nu mai vorbim de faptul că nu este nevoie de prea mult timp și nici de abilități profesionale de gătit pentru a o pregăti. De fapt, procedura este foarte simplă și intuitivă.
Ce aveți nevoie pentru plăcinta de dovlecei și legume
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 45 minute
Timp total: 1 oră
Porții: 15
Calorii: 140
Ingrediente
1 kg de dovlecei
2 linguri de ulei de măsline
1 ardei galben
2 ardei roșii
2 morcovi
1 ceapă
Ce aveți nevoie pentru sos
300 ml lapte
130 g făină de grâu
3 linguri de ulei de măsline
10 g praf de copt
4 g sare
3 g piper negru
3 ouă
2 linguri de mărar tocat
Ce aveți nevoie pentru garnitură
80 g brânză scamorza afumată
50 g de brânză parmezan
Plăcintă de dovlecei și legume - Rețeta pas cu pas
Pregătire
Mai întâi se îndepărtează capetele de la dovlecei, se taie în rondele nu prea groase, se curăță morcovii și se taie în rondele, apoi se taie ardeii roșii în fâșii, cei verzi în bucăți mici și ceapa în felii.
Acum se toarnă 20 ml de ulei într-o tigaie antiaderentă, se adaugă morcovii, se gătesc timp de 2 minute, se adaugă ceapa și ardeii, apoi se gătesc încă 2 minute (amestecând continuu).
Acum adăugați dovleceii, asezonați cu 1 lingură de sare, amestecați, puneți un capac, lăsați pe foc încă 5 minute, amestecați și opriți focul.
După aceea, se sparg ouăle într-un castron, se bat cu un tel de mână, se adaugă laptele, uleiul, praful de copt, piperul negru, mărarul, sarea și făina, apoi se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe.
Se unge cu ulei fundul unui vas de sticlă pentru copt, se așază legumele, se nivelează, se acoperă cu sosul și se ornează cu brânză.
La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute la o temperatură de 180°C.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News