Pregătire: 30 de minute
Timp total: 1 oră 30 minute
Porţii / felii: 8
Plăcintă de Paşte italiană. Ingrediente
Pentru crustă:
3 căni de făină universală
2 linguriţe de zahăr granulat
2 linguriţe sare kosher
12 linguri unt rece nesărat, tăiat cubuleţe
1 ou mare
7 linguri apă cu gheață
Spray de gătit antiaderent
Pentru umplere:
200 - 250 grame de cârnați italieni dulci, carcase îndepărtate
400 - 450 grame brânză ricotta din lapte integral
200 - 250 grame de brânză mozzarella cu umiditate scăzută, tăiată cubuleţe
⅛ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
4 ouă mari
200 - 250 grame de salam, tăiat cubuleţe
200 - 250 grame capicola fierbinte, tăiată cubuleţe
200 - 250 grame de şuncă afumata, tăiată cubuleţe
50 grame proscuitto feliat subțire
1 cană ardei gras roșu prăjit întreg (aproximativ 200 grame), scurşi și uscați cu prosoape de hârtie
300 grame spanac tocat congelat, decongelat și stors între prosoape de hârtie pentru a îndepărta toată umezeala
70 grame de brânză parmezan, mărunțită fin (aproximativ 1 cană)
Mod de preparare
Pasul 1
Pregătiți crusta: Combinați făina, zahărul și sarea în vasul unui robot de bucătărie și pulsați până se combină, de 3 până la 4 ori. Se adaugă untul şi oul, apoi se amestecă bine până se obţine o consistenţă groasă. Presărați apă cu gheață peste aluat şi amestecaţi din nou, până când aluatul începe să formeze o bilă. Puneţi aluatul pe o suprafață presărată cu făină, împărțiți în jumătate și formați două discuri. Înfășurați-le în folie de plastic și puneţi-le la frigider timp de 30 de minute sau peste noapte.
Pasul 2
Preîncălziți cuptorul la 175 ° C cu raftul în poziția de mijloc. Desfaceți 1 disc de aluat pe o suprafață ușor presărată cu făină. Rulați până obţineţi un cerc de 40 cm și introduceți-l cu grijă într-o tigaie cu diametru de 20 cm acoperită cu spray de gătit, lăsând spaţiu de 2,5 cm până la marginea tăvii. Puneţi la frigider până când este gata de utilizare.
Pasul 3
Pregătiți umplutura: Gătiți cârnații italieni într-o tigaie mare antiaderentă, rupând cârnații cu o lingură până se sfărâmă și se gătesc bine, timp de 5 până la 7 minute. Transferați cârnații într-o farfurie și lăsați-i să se răcească complet, aproximativ 15 minute. Amestecaţi ricotta, mozzarella, piperul și 3 dintre ouă într-un castron mare. Se amestecă apoi cu salam, capicola și șuncă.
Pasul 4
Tăiați felii de prosciutto şi aşezaţi-le pe fundul tăvii pregătite cu aluat. Se întinde amestecul de ricotta peste prosciutto. Împrăştiați cârnații rumeniţi peste amestecul de ricotta, presând ușor într-un strat uniform. Ardeiul gras roșu se pune apoi peste cârnați şi acoperiți cu spanac și parmezan.
Pasul 5
Rulați aluatul rămas într-un cerc de 30 cm pe o suprafață dată cu făină. Așezați cu grijă foaia peste umplutură. Tăiați excesul încât să fie la aceeaşi dimensiune cu fundul tăvii şi lipiţi cele două foi de aluat împreună.
Pasul 6
Bateți ușor oul rămas și periați-l peste plăcintă. Folosind un cuțit de tăiat, tăiați 4 orificii (2,5 cm) în partea superioară a aluatului într-un model circular.
Coaceți până când coaja se rumeneşte, aproximativ 1 oră. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți până când un termometru introdus în centrul plăcintei înregistrează 65 ° C, apoi lăsaţi încă aproximativ 30 de minute. Transferați plăcinta pe un grătar și lăsați-o să se răcească cel puțin 3 ore înainte de servire. Îndepărtați cu grijă marginile tăvii și tăiați plăcinta în felii pentru a servi. Sau se răcește complet și se păstrează la frigider până la 2 zile.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News