Plăcintă din cartofi cu șuncă. O delicatesă care este gata într-un timp scurt. Încearc-o chiar azi, e fragedă și bună!

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Placintă din cartofi cu șuncă. O delicatesă care este gata într-un timp scurt. Încearc-o chiar azi, e fragedă și bună! FOTO: captură video YouTube @BEATRIZ COCINA
Placintă din cartofi cu șuncă. O delicatesă care este gata într-un timp scurt. Încearc-o chiar azi, e fragedă și bună! FOTO: captură video YouTube @BEATRIZ COCINA

Plăcinta din cartofi și șuncă este o versiune coaptă a omletei tradiționale de cartofi, care este foarte ușor de preparat și extraordinar de bogată și suculentă, nu o puteți rata!

Ingrediente pentru a face placintă din cartofi cu șuncă:

 

Șnițele din varză albă. Un fel de mâncare foarte simplu și gustos, cu ingredientele pe care le ai deja în casă

- 2 cartofi mari

- 1 ceapă mică

- 150 de grame de șuncă

- 200 de grame de brânza de brie

- 4 ouă

- sare

- piper

- 100 de mililitri de ulei de măsline extravirgin.

Biluțe de brânză prăjite, aperitivul perfect pentru copii și adulți. Salvați această rețetă chiar acum. Te lingi pe degete!

 

Cum se prepară placinta din cartofi cu șuncă

 

Începem prin a curăța și tăia ceapa în fâșii julienne și o prăjim într-o tigaie cu uleiul de măsline când este fierbinte. În timp ce se călește ceapa, curățăm cartofii și îi tăiem felii de aproximativ 2 sau 3 centimetri grosime pe care îi adăugăm în aceeași tigaie și amestecăm din când în când. Gătiți până sunt gata, dar nu prea moi.

Scoateți ceapa și cartofii din tigaie, puneți-i într-o strecurătoare pentru a elibera excesul de ulei și puneți deoparte. Între timp, tăiați șunca în cuburi și bateți ouăle.

Chiftele din griș, fragede în interior cu o crustă delicioasă la exterior. Îți lasă gura apă!

Puneți cartofii scurși de ulei și ceapa într-un castron mare, adăugați șunca și ouăle și asezonați cu sare și piper dupa bunul plac. Amestecăm bine.

Tăiați brânza în bucăți și adăugați-o, amestecați cu grijă și turnați plăcinta din cartofi și ceapă într-o tavă potrivită pentru cuptor.

Puneți plăcinta din cartofi și șuncă în cuptorul preîncălzit la 180 ºC și coaceți timp de 35-40 de minute sau până când plăcinta noastră este întărită. Poftă bună!

Cea mai gustoasă cremă de ton tartinabilă. Perfectă la orice oră. Rezultatul e wow în doar câteva minute!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt         
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g         
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G         

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel