Plăcinta în straturi de bezea și mere te va cuceri de la prima bucățică. O rețetă din bucătăria poloneză

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Plăcinta în straturi de bezea și mere te va cuceri de la prima bucățică. O rețetă din bucătăria poloneză. Sursa foto: freepik.com
Plăcinta în straturi de bezea și mere te va cuceri de la prima bucățică. O rețetă din bucătăria poloneză. Sursa foto: freepik.com

Această plăcintă poloneză cu mere constă dintr-un aluat sfărâmicios și o umplutură cremoasă: un strat de mere și un strat de bezea. Arată foarte atractiv și este potrivită pentru o întâlnire cu prietenii.

Fiecare familie poloneză are propria ei rețetă și secrete pentru a face plăcintă cu mere: cineva adaugă bezea, cineva o stropește cu nucă de cocos, cineva o servește fierbinte cu  înghețată de vanilie. Dacă îți plac plăcintele, atunci iată o rețetă: plăcintă cu mere și un strat subțire de bezea.

Ingrediente pentru aluat:

unt - 200 grame,

ouă - 4 bucăți,

făină - 160 grame,

zahăr vanilat - 10 grame,

praf de copt - 2 lingurițe,

zahăr pudră - 20 grame.

Pentru umplutură:

mere - 1 kg,

zahăr100 grame,

lămâie - 1 bucată.

 

Modul de preparare

 

Pentru aluat, separă albușurile de gălbenușuri. Pune albușurile în frigider. Gălbenușurile se pun într-un bol, adaugă untul moale și amestecă bine până obții o masă omogenă. Se adaugă făina, zahărul vanilat, praful de copt și se frământă un aluat moale.

Chiftele din mazăre, o gustare simplă pentru adulți și copii. Rețeta este simplă și ușor de făcut

Împarte aluatul în două părți - una mai mare și una mai mică. Înfășoară partea mai mică de aluat în folie și pune-o în congelator.

Pentru umplutură, spală, curăță și dă merele prin răzătoarea mare. Pune merele într-o tigaie, adaugă zahărul, zeama de lămâie și gătește, la foc mic, timp de 15 minute. Lasă umplutura să se răcească.

Tort cu iaurt, perfect pentru o aniversare: ușor și rapid de preparat, desertul este deosebit de delicios

Bate albușurile spumă cu zahărul cu un mixer până la o spumă stabilă. Întind cea mai mare parte din aluat  într-un vas de copt.

Pune umplutura de mere peste aluat. Aluatul congelat de să prin răzătoare mare și se întinde uniform deasupra umpluturii. 

Dorada cu citrice, un preparat din pește ușor de pregătit

Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40-45 minute. Plăcinta coaptă se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel