Plăcintă neobișnuită din lipii. Crocantă la exterior şi savuroasă la interior, te va cuceri pe loc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Plăcintă neobișnuită din lipii. Crocantă la exterior şi savuroasă la interior, te va cuceri pe loc
Plăcintă neobișnuită din lipii. Crocantă la exterior şi savuroasă la interior, te va cuceri pe loc

Îţi doreşti o plăcintă delicioasă și deosebită, dar nu prea ai timp să petreci prea mult timp în bucătărie? Această plăcintă unică şi neobişnuită este cea mai potrivită. Ai nevoie de câteva lipii, iar rezultatul te va impresiona, Plăcinta este crocantă la exterior şi savuroasă la interior.

Ingrediente:

3 foi de lipie,

300 g de piept de pui,

200 g de cașcaval,

1 ceapă,

1 morcov,

300 g de ciuperci champignon,

3 ouă,

1 pahar de smântână,

piper, sare și câteva linguri de ulei.

 

 

Plăcintă neobișnuită din lipii. Crocantă la exterior şi savuroasă la interior, te va cuceri pe loc. Pașii de urmat

 

 

Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Morcovul curățat se dă prin răzătoare. Ciupercile se taie pai. Pieptul de pui se toacă. Într-o tigaie cu puțin ulei încins, prăjiți ceapa până se rumenește. Adăugați morcovul peste ceapă, amestecați și prăjiți încă câteva minute. Acum, adăugați ciupercile, amestecați și acoperiți cu un capac. Lăsați ca legumele să se înăbușe aproximativ 5 minute. La final, adăugați în tigaie pieptul de pui tocat.

 

Vă sugerăm și: Bărcuțe de lavaș cu piept de pui: O veche rețetă armenească, servită regilor

 

Amestecați bine compoziția, până rezultă o masă omogenă. Asezonați cu sare și piper după gust, amestecați, acoperiți cu capac și lăsați să se înăbușe la foc moderat. Într-un bol, bateți smântâna, ouăle, sarea și piperul. Cașcavalul se dă prin răzătoare mare, potrivit bucatarul.eu.

 

Citiți și:  O gustare rapidă și sățioasă. Ai nevoie doar de patru ingrediente și deliciul culinar e gata

 

Luați o tavă de copt, cu pereții detașabili, și o ungeți cu ulei. Așezați pe fund o foaie de lipie, ridicând marginile pe pereții formei, formând astfel borduri înalte. Puneți peste lipie umplutura pregătită. Presărați cu puțin cașcaval și două linguri din compoziție de ouă cu smântână. Repetați procedeul până obțineți o plăcintă formată din 3 straturi.

Încercați și: Plăcintă cu dovleac. Un desert delicios și aromat, pe care trebuie să-l preparăm în această toamnă

 

Acoperiți plăcinta cu o foaie întreagă de lipie, pe care o  presărați cu cașcaval ras. Acum turnați restul din compoziția de ouă.  Plăcinta se coace în cuptorul încins la 180 de grade, pentru 30 de minute, până se rumenește frumos. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel