Plăcintă rustică cu vinete și ardei. O adevărată delicatesă cu doar 130 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Plăcintă rustică cu vinete și ardei. O adevărată delicatesă cu doar 130 de calorii
Plăcintă rustică cu vinete și ardei. O adevărată delicatesă cu doar 130 de calorii

Astăzi vă prezentăm o plăcintă cu legume sărate, gustoasă și ușoară. Paromă cu adevărat inconfundabilă, excelentă pentru dietă, dar și pentru cei care nu urmează o dietă!

Ingrediente pentru 8 porții:

1 vânătă;

un ardei;

4 sau 5 măsline fără sâmburi;

pătrunjel proaspăt;

1 cățel de usturoi;

o jumătate de pahar de apă;

20 de grame de parmezan și 30 de grame de brânză scamorza afumată în bucăți;

20 grame de cremă Philadelphia.

 

Ingrediente pentru baza de aluat: 

100 de grame de făină integrală;

1 vârf de sare;

1 gram de bicarbonat de sodiu (vârful unei lingurițe);

50 ml apă;

25 de grame de ulei de măsline extravirgin.

 

 

Plăcintă rustică cu vinete și ardei. O adevărată delicatesă cu doar 130 de calorii. Pașii de urmat

 

Spălați legumele și pătrunjelul. Apoi tăiați vinetele și ardeii în bucăți mici. Puneți legumele tăiate cubulețe într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi zdrobit, pătrunjelul tocat și jumătate de pahar de apă, sare și piper după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați legumele pe foc mediu ca să se soteze.

 

Vedeți și: Plăcintă rustică cu dovlecei: fără grăsimi și fără făină. Cu acest deliciu culinar vei uita de dietă

 

După ce legumele s-au înmuiat, scoateți usturoiul și adăugați măslinele. Dacă mai este puțină apă în tigaie, mai lăsați legumele pe foc, de data asta fără capac, astfel încât apa să se evapore complet.

Puteți prepara si: Plăcintă cu dovleac. Un desert delicios și aromat, pe care trebuie să-l preparăm în această toamnă

 

 

Baza pentru plăcinta rustică are doar 570 de calorii. Mod de preparare

 

Într-un castron, se toarnă făina, sarea și un vârf de bicarbonat de sodiu. Într-un borcan, amestecăm bine uleiul pentru a le face cremoase, apoi le turnăm în castronul cu făină. Frământăm până obținem un aluat neted, compact și elastic. Lasă-l să se odihnească o jumătate de oră la frigider într-o foaie de folie alimentară.

 

Încercați și: Chipsuri crocante din vinete și dovlecei. Un deliciu culinar cu doar 70 de calorii

 

Ulterior, luăm aluatul, îl întindem cu un sucitor și îl așezăm în tava, care a fost acoperită cu cu hârtie pergament.  După ce ați străpuns aluatul cu o furculiță, întindeți crema Philadelphia și turnați legumele reci. Presărați cu 20 de grame de parmezan și scamorza afumată. Plăcinta se coace la 190 de grade, timp de 30 de minute. Primele 10 pe raftul inferior, apoi încă 15 pe raftul din mijloc și în cele din urmă ultimele 5 minute sub grătar. Pofta bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel