Plăcinta sărată cu dovlecei cu siguranță va face să crească stomacul întregii familii. De fapt, are un miros atrăgător care te tentează să o guști direct din cuptor. Pregătirea sa este relativ ușoară și, dacă doriți, poate fi consumată a doua zi, fără a-i compromite gustul, poate chiar mai bine.
Ceea ce o face atât de specială este crocantul său exterior, care se combină perfect cu moliciunea sa interioară pentru a crea un al doilea fel de mâncare fantastic, care va lăsa aproape pe oricine fără suflare.
Și este perfect și pentru cei care urmează o dietă controlată, pentru că dintre toate produsele pe care ni le oferă grădina, dovlecelul este, fără îndoială, unul dintre cele mai sărace în calorii. Dar hai să vedem cum se prepară această plăcintă sărată!
Ce aveți nevoie pentru plăcintă sărată cu dovlecei
Timp de preparare: 20 minute
Timp de repaus: 40 de minute
Timp de gătire: 30 minute
Timp total: 1 oră și 30 de minute
Porții: 10
Calorii: 260 pe felie
Ingrediente
Aluat
250 g făină 00
30 ml ulei de măsline extravirgin
15 g de oțet alb
130 ml apă la temperatura camerei
Suficient cimbru
Suficientă sare
Umplutură
550 g dovlecei tăiați în rondele
150 g de brânză scamorza afumată tăiată în cubulețe
130 g șuncă fiartă tăiată în bucăți mici
4 ouă
80 g de parmezan ras
20 ml ulei de măsline extravirgin
2 șalote tocate mărunt
Suficient piper
Suficientă sare
Plăcintă sărată cu dovlecei și șuncă. Rețeta pas cu pas
Mai întâi se pune făina într-un castron, se adaugă cimbrul, sarea, oțetul și apa, apoi se amestecă bine cu o lingură de lemn.
Se adaugă acum uleiul, se amestecă, se transferă pe un banc de lucru și se frământă cu mâinile până când uleiul este complet absorbit.
Acum puneți aluatul înapoi în castron, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 40 de minute la temperatura camerei.
Cum se prepară umplutura
În timp ce așteptați, turnați uleiul într-o tigaie antiaderentă, sotați șalota, adăugați dovleceii și șunca fiartă, lăsați-le să se albească, asezonați cu sare și piper și amestecați rapid.
Acum se acoperă cu un capac, se lasă pe foc timp de 10 minute și se lasă deoparte.
Cum se asamblează plăcinta sărată
Se tapetează ușor cu făină suprafața de lucru, se întinde aluatul și se așază într-o formă mare de 28 cm, care trebuie să fie unsă cu unt.
După ce aceasta este gata, se umple cu umplutura. Separat se bat ouăle cu 50 g parmezan și sare, apoi se toarnă peste plăcintă și se umple cu brânză scamorza.
La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute la o temperatură de 200°C, iar când este gata, se aduce la masă.
Dacă ți-a plăcut rețeta de plăcintă sărată cu dovlecei și șuncă, s-ar putea să apreciezi și rețeta de Chifteluțe din pâine veche, o rețetă tradițională din Italia care te salvează de resturile din bucătărie
----------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News