Plăcintă senzațional de bună și ușor de preparat: ai nevoie de trei mere și un pahar de nuci. O vei face mereu

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Plăcintă senzațional de bună și ușor de preparat -  ai nevoie de 3 mere și un pahar de nuci. O vei face mere
Plăcintă senzațional de bună și ușor de preparat - ai nevoie de 3 mere și un pahar de nuci. O vei face mere

Plăcinta cu mere și nuci este perfectă pentru a fi servită în orice moment al zilei și va oferi o notă crocantă și irezistibilă.

 

 

Se face atât de ușor încât o poți pregăti în fiecare zi și îți va lua doar aproximativ zece minute.  

Iată ingredientele pentru 30 de porții a câte 120 de calorii fiecare:

 

Pentru cremă: 

2 linguri de suc de lămâie,

1 linguriță de scorțișoară,

3 mere.

 

Pentru aluat:

 

100 de grame de îndulcitor cu stevia,

10 grame praf de copt,

300 de grame de făină,

1 plic de zahăr de vanilie,

200 ml lapte,

1 pahar de nuci,

120 ml ulei,

4 ouă.

 

 

Metoda de preparare

 

Merele se curăță, se scoate cotorul și se taie cuburi. Merele se pun într-un bol și se adăugă scorțișoara și lămâia. Acum lăsați merele deoparte și ocupați-vă de aluat.

Luați un castron și puneți ouăle. Adăugați îndulcitorul și mixați ingredientele cu un mixer electric. Trebuie să obțineți un amestec limpede. 

Pizza la tigaie, cea mai tare rețetă - iese exact ca cea făcută la cuptor

Adăugați, apoi, laptele și uleiul și amestecați bine. Ulterior se integrează zahărul de vanilie, praful de copt și faina cernută. 

Odată ce aluatul este omogen, adăugați nucile măcinate grosier și merele. Se amestecă bine cu o spatulă și apoi se transferă aluatul într-o tavă pătrată, unsă cu unt.

Tort de vafe: Rețeta rapidă și ușoară, ca atunci când erai copil

Dați plăcinta la cuptor și lăsați-o să se coacă la 170 de grade pentru 30 de minute. Când plăcinta cu mere și nucă este gata, o scoateți din cuptor și o lăsați să se răcească la temperatura camerei. Apoi o puteți decora cu zahăr pudră și servi. Poftă bună!

 

 

BONUS. Cea mai pufoasă și delicioasă omletă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret. Trucul bunicii 

 

Orice gospodină știe că omleta se face într-o tigaie, peste care pui neapărat un capac. În acest caz, amestecul de ouă și lapte se va coace uniform.

În același timp, majoritatea bucătarilor amatori nici nu realizează că anume capacul îi poate să obțină o omletă de nota 10.  

Deci, dacă ungeți partea superioară de capacului cu un anume ingredient, atunci consistența și gustul omletei vor fi ideale.

Aplicați puțin unt în interiorul capacului. Desigur, înainte de aceasta, untul trebuie lăsat la temperatura camerei. să fie înmuiat. 

Paste în sos cremos de ciuperci: o rețetă rapidă, dintr-un minim de ingrediente. Copiii vor mai cere o porție

Dacă, în timpul preparării unei omlete, tigaia este acoperită cu un capac „uleios”, atunci gustul se va îmbunătăți considerabil.

Omleta va ieși incredibil de moale, pufoasă și fragedă. În plus, omleta va căpăta un gust interesant de cremos.  

 

 

BONUS. Dulceaţă savuroasă de castraveţi: un preparat pe care ar trebui să îl încercați neapărat

 

Puteți surprinde pe oricine cu o asemenea dulceață de castraveți, care poate fi servită cu clătite sau brioșe. Pentru a face o dulceață delicioasă de castraveți este necesar să adăugați portocale și lămâii.

O dulceaţă specială pentru care trebuie să o încerci şi tu. Prepară şi tu dulceaţă de castraveţi după o reţetă simplă şi rapidă!

 

Ingrediente:

 

1 kg castraveţi mici,

6 lămâi,

1 kg zahar,

6 portocale.



Prepararea rețetei 

 

Castraveţii se spală și se taie sau se trec prin răzătoare. Lămâile și portocalele se spală foarte bine. Coaja de la doua lămâi se taie cu un cuţit, iar sucul se presează. Restul lămâilor și portocalelor se taie rondele. 

Într-o cratiţa speciala de fiert dulceaţa se așează straturi de castravete ras, zahar, felii de lămâie și portocală și zeamă de lămâie. 

Mini pizza cu orice ai prin frigider. Copiii le vor devora pe loc, sunt foarte delicioase

Cratița se acoperă cu un capac și se lasă la frigider  o noapte. A doua zi, cratiţă se pune pe foc și dulceața se fierbe 15 minute.

Dulceaţa se pune direct în borcanele spălate care se închid ermetic cu capace. După ce  răcesc, borcanele cu dulceața de castraveți se pun în cămară.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

  - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel