Plăcintele „Bombe” întrec orice așteptare. Trebuie să-ți notezi rețeta aceasta simplă, gata în doi timpi și trei mișcări! - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Plăcintele „Bombe” întrec orice așteptare. Trebuie să-ți notezi rețeta aceasta simplă, gata în doi timpi și trei mișcări! - FOTO
Plăcintele „Bombe” întrec orice așteptare. Trebuie să-ți notezi rețeta aceasta simplă, gata în doi timpi și trei mișcări! - FOTO

Plăcinte delicioase „Bombe” cu brânză de vaci și roșii. Răsfață-te pe tine și pe cei dragi cu plăcinte rotunde aurii. Vă asigur că întregii familii îi vor plăcea aceste „bombe”. 

Astfel de plăcinte pot fi servite cu ușurință la masă ca aperitiv sau luate în aer liber pentru o gustare.

Tartă cu lămâie la pahar. Cum faci un mega desert din cinci ingrediente și-o lămâie

 

„Bombe”, plăcinte delicioase - Ingrediente

 

Pentru aluat:

- 350 grame de făină (+50 grame pentru stropirea mesei)

- 200 mililitri apă clocotită 

- 1 linguriță de zahăr 

- 1 linguriță de sare

- 4 linguri de ulei de floarea soarelui.

Pate din legume. Nu se compară cu nimic altceva: cremos și gustos. Super rețetă!

Pentru umplutură:

- 200 de grame de brânză (pe care o preferați: caș, brânză de vaci, telemea etc)

- 1 legătură de mărar

- 2 căței de usturoi

- 6 roșii cherry

- sare după gust.

Cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient. Mai gustoasă decât în orice supermarket

 

„Bombe”, plăcinte delicioase - Mod de preparare

 

Într-un castron, amestecați apa clocotită, sarea, zahărul, uleiul vegetal. Amestecați până când zahărul și sarea se dizolvă. Adăugați făina și frământați rapid până devine un aluat neted. Acoperiți cu un prosop, lăsați-l într-un loc călduros timp de 30 de minute.

Între timp, pregătiți umplutura. Turnați brânza într-un bol și adăugați mărarul tocat mărunt, usturoiul trecut printr-o presă și puțină sare. Amestecați totul bine cu o furculiță.

Khachapuri leneș sau o prăjitură cu brânză într-o tigaie. O masă rapidă și gustoasă, gata doar în 10 minute!

Stropiți masa de lucru cu făină, apoi împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți ambele bucăți de aluat cu un sucitor într-un strat subțire. Pe un strat de aluat, cu un pahar, se marchează locul pentru umplutură. Pune niște brânză și o felie de roșie, ca în imagini.

2. -imagine fara descriere- (placintele-bombe--intrec-orice-asteptare--trebuie-sa-le-incerci-2.jpg)

Acoperiți cu al doilea strat de aluat, iar apoi apăsați cu paharul peste, astfel încât umplutura să fie în centru. Așa tăiem plăcintele.

3. -imagine fara descriere- (placintele-bombe--intrec-orice-asteptare--trebuie-sa-le-incerci-3.jpg)

Scoateți resturile de aluat, amestecați fără făină într-un bulgăre și apoi facem plăcinte din el după același principiu.

Prăjiți plăcintele în ulei vegetal, la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenesc. Servește „bombele” calde și bucură-te de masa ta! 

Poftă bună!

Tort „Fata laptelui”, un deliciu cremos cu gust de înghețată. Prăjitură fină ușoară, rapid de preparat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel