Dragnea dorea astfel să obţină anularea raportului OLAF care stă la baza inculpării sale în dosarul Tel Drum.
Liderul PSD, apărat de avocaţii B. O’Connor și S. Gubel, a depus o plângere împotriva Comisiei Europeane la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), pe 11 decembrie 2018 pentru că instituţia a refuzat să demareze o anchetă asupra OLAF, privind dosarul Tel Drum.
Motivele și principalele argumente
"În susținerea acțiunii, reclamantul invocă trei motive:
1. Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF ( 1 ), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.
2. Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.
3. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF", se arată în documentul publicat pe site-ul CJUE.
Potrivit aceleiaşi surse, Liviu Dragnea solicită Tribunalului anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018 şi obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News