Publicitate
"Având în vedere faptul că astăzi sunt funeraliile Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii vă rog să ţinem un moment de reculegere în memoria acesteia", a propus deputatul Andi Grosaru.
Totodată, deputatul AUR Ringo Dămureanu a propus un moment de reculegere în memoria "oamenilor simpli" care au murit şi pentru victimele bolilor incurabile.
"Cu profund regret, vă spun că săptămâna trecută mi-am înmormântat mama. (...) V-aş propune pentru toţi oamenii simpli: părinţii şi bunicii noştri care au contribuit la formarea noastră şi a generaţiilor care au ridicat România, dar şi pentru victimele bolilor incurabile pentru care sistemul de sănătate încă nu a găsit soluţii şi care au plecat dintre noi să păstrăm un moment de reculegere", a spus Dămureanu.
Liberalul Gabriel Andronache a atras atenţia că regulamentul prevede ca aceste momente să fie propuse de liderii de grup
"Am o mare rugăminte să respectăm regulamentul şi acest tip de momente să fie propuse de liderii de grup. Cred că solemnitatea pentru astfel de momente poate fi respectată în măsura în care chestiunile acestea sunt discutate în prealabil şi propuse de un lider de grup", a precizat Andronache, lider al deputaţilor PNL, conform Agerpres.
Vezi și
Klaus Iohannis, mesaj la funeraliile Reginei Elisabeta: „Exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune”
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat compasiunea, încă o dată, după participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, pentru „această mare pierdere”.
„După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru aceasta mare pierdere”, a transmis şeful statului, pe Twitter.
Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai Caselor regale au participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.
Peste 2.000 de invitaţi participă la funeralii
Ceremonia de înmormântare, care se desfăşoară între 10:00 şi 18:30 GMT, începe cu funeraliile de stat la Westminster Abbey, la care participă peste 2.000 de invitaţi, printre care sute de demnitari străini şi capete încoronate.
La sfârşitul slujbei de la abaţie se păstrează două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional "God Save the King". Urmează o procesiune în centrul Londrei de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News