Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât cu 12 voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă” și un vot nul, să solicite Guvernul abrogărea Ordonanţei de Urgenţă de modificare a legilor justiției, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării CSM, se arată într-un comunicat al instituției.
Guvernul a adoptat fără consultări cu sistemul judiciar și fără aviz de la CSM, o ordonanță de urgență de modificare a legilor justiției, care aduce o serie de noutăți precum numirea în funcție a procurorilor de rang înalt (Parchetul general, DNA, DIICOT) avizul trebuie dat de plenul CSM (în prezent dominat de o grupare pro-PSD), nu de secția pentru procurori, așa cum prevede în prezent legea.
Secția specială de investigare a infracțiunilor săvârșite de magistrați ar urma să devină o instituție autonomă, ruptă total de Parchetul General.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Pensiile în Italia: Iată cât valorează cecul după 20 de ani de contribuții
Alexandra Curtache /
22 dec 2024, 13:54
În contextul actual al legislației din Italia privind pensiile, mulți români se întreabă cât de mult vor primi din sistemul de pensii după 20 de ani de contribuții. Deși acest număr de ani poate părea suficient pentru a accesa pensia, există diverse condiții și opțiuni care influențează valoarea pensiei. Iată care sunt opțiunile și sumele estimate pentru cei care vor să se pensioneze după 20 de ani de contribuții.