PNL și PSD ar putea merge de mână la alegerile de anul viitor. Ciolacu: „Eu aș merge și la Comisia Europeană să avem candidat comun“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL discută despre liste comune pentru alegerile locale și parlamentare. Acest demers marchează o potențială alianță între cele două partide după formarea guvernului într-un context dificil.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că poartă discuții cu liderul Partidului Național Liberal pentru elaborarea unor liste comune de candidați la alegerile locale și parlamentare. "Facem politică," a spus premierul.

Totuși, pe 4 septembrie, Nicolae Ciucă respingea ideea candidaturilor comune cu PSD pentru anul viitor. "Nu există nicio proiecție de Coaliție," afirma Ciucă după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Președintele social-democraților a reamintit cum cele două partide, PSD și PNL, au ajuns să formeze guvernul. „Normal că există discuţii, facem politică. Eu cred că atât PSD, cât şi PNL au adus o stabilitate în România. N-aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare. Era plină criză socială şi era o incoerenţă guvernamentală acută, da? Ăsta este adevărul, nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei. (...) Lucrurile funcţionează, dar trebuie să spunem câteodată şi adevărul", a spus Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

În ceea ce privește posibilitatea unei candidaturi comune în alegerile prezidențiale sau la Comisia Europeană, Ciolacu a răspuns cu o notă ironică: "Eu aș merge și la Comisia Europeană să avem candidat comun".

Ideea „renașterii USL“ pare că a venit la câteva zile după ce președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat pe 1 septembrie că își dorește ca actuala Coaliție „să performeze bine și să primească suficiente voturi la alegerile care urmează”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel