În noaptea de 23 martie, la Cernihiv, ocupanții ruși au aruncat bombe aeriene asupra unui pod rutier peste râul Desna, care lega orașul de Kiev.
Utilizatorii rețelelor de socializare au postat un videoclip cu podul distrus. Acesta arată că una dintre traveele podului a căzut în urma impactului. Informația a fost confirmată și de șeful administrației regionale de stat din Cernihiv, Viaceslav Chaus.
Podul care lega Cernihiv de Kiev, aruncat în aer de ruși
Acest pod a devenit "drumul vieții" pentru Cernihiv. Pe măsură ce zborurile de evacuare s-au deplasat dinspre Cernihiv peste el și au fost livrate ajutoare umanitare în oraș, potrivit UNIAN.
Mii de oameni au putut părăsi, pe propriul risc, centrul regional Cernihiv, la periferia căruia se aflau ocupanți ruși încă din primele zile ale războiului.
După cum a declarat cu o zi înainte Ombudsmanul Lyudmila Denisova, periferia orașului Cernihiv este acum complet bombardată de trupele rusești, iar suburbiile în proporție de 60%.
Era "drumul vieții", pe unde erau evacuați civilii și livrate ajutoare umanitare
În plus, jumătate din populație a părăsit orașul, iar dintre cei rămași (aproximativ 130.000 de oameni) sunt mulți bolnavi și infirmi.
„Vom oferi orașului mâncare și tot ce este necesar. Aceasta este primordial.
În al doilea rând, cu siguranță vom construi un nou pod. Mult mai bun decât cel care a fost. Era deja vechi. Și un oraș precum Cernihiv, un oraș erou, merită un pod nou, modern și cu siguranță îl vom construi după victoria noastră”, a afirmat Vyacheslav Chaus, șeful administrației regionale de stat din Cernihiv.
Se va aminti că luptele au loc în Cernihiv de câteva săptămâni, iar trupele ruse bombardează constant orașul. Nu există curent electric în Cernihiv și aproape nicio comunicare, sunt probleme cu livrarea și depozitarea produselor.
Începând cu 22 martie, ieșirile dinspre Cernihiv spre Kiev au fost minate. Au existat rapoarte care arată că ocupanții au torturat populația locală, au încercat să o intimideze etc.
În ciuda situației extrem de dificile din oraș, nu există cazuri de colaborare cu ocupanții.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News