În urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, fiind totodată dispusă confiscarea a 86 de kilograme de ciuperci și 512 kilograme de afine. Cele 598 de kilograme de ciuperci și afine, în valoare de circa 6.900 lei au fost predate unei unități comerciale de profil în vederea valorificării.
Subiectul a devenit rapid viral în mediul online din mai multe motive. Unii români voiau să știe care este baza legala care permite polițiștilor confiscarea fructelor de pădure și a ciupercilor crescute...tot acolo, în timp ce alții, revoltați, se întrebau când vor auzi de l Poliția română despre o acțiune similară, „cu scopul prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniu silvic, privind tăierea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase“ și în care să fie vorba, efectiv, despre lemnul tăiat ilegal din pădurile României.
„În primul rând, culegătorii de ciuperci și fructe de pădure pot recolta până la 3 kilograme din fiecare sortiment, fără a avea nevoie de documente. Această cantitate de 3 kilograme/sortiment este considerată de uz propriu. Pentru a culege cantități mai mari de 3 kilograme, cei care recoltează trebuie să se prezinte la primăria comunei de unde doresc să recolteze sau la administratorul fondului forestier de unde se dorește recoltarea. Se achită o taxă modică, se emite un act doveditor, iar recoltarea se poate face legal“, explică poliția din Cluj, citați de presa locală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News