Poliţia britanică se pregăteşte de proteste de amploare. Posibile ciocniri între facţiuni rivale

Florin Răvdan |
Data publicării:
Politie Londra - Marea Britanie
Politie Londra - Marea Britanie

Protestatari de extremă dreapta, anti-imigranţi, şi demonstranţii anti-rasism, plănuiesc marşuri de amploare în Londra sâmbătă, 26 octombrie. Poliţia britanică îşi ia măsuri de siguranţă, aşteptându-se la posibile ciocniri între cele două tabere. 

Un marş organizat de activistul anti-imigraţie şi anti-musulmani Stephen Yaxley Lennon, numit "Unite The Kingdom", va începe la staţia de metrou Victoria, iar protestatarii vor merge apoi spre Parlament. În acelaşi timp, un contraprotest al celor anti-rasism va începe la Whitehall, iar manifestanţii vor merge şi ei spre Parlament, din direcţia opusă. 

"Suntem foarte pregătiţi pentru ceea ce pare că va fi o zi foarte aglomerată în centrul Londrei", a declarat Rachel Williams, Comisar adjunct în poliţia londoneză, care conduce o operaţiune ce va implica inclusiv ofiţeri de poliţie din alte oraşe ale ţării. 

"Vom avea resurse semnificative pentru a răspunde oricărui tip de incidente, pentru a acţiona decisiv la orice fel de eveniment, dar şi pentru a împiedica afectarea altor persoane sau afaceri", a declarat aceasta. 

Marea Britanie a fost martora unor adevărate revolte în mai multe oraşe din ţară la finalul lunii iulie, după ce trei fetiţe au fost ucise la un studio de dans din Southport, după ce mai multe informaţii false de pe reţelele sociale au identificat atacatorul drept un imigrant musulman. Revoltele, care au ţintit hoteluri care oferă azil şi moschei, s-au terminat după ce autorităţile au efectuat peste 1500 de arestări. 

Protestatarii de extremă dreapta se descriu drept "patrioţi", şi spun că Marea Britanie se află sub ameninţarea imigranţilor, dar şi a islamificării, scrie Reuters. Criticii lor, inclusiv mulţi legiuitori, spun că printre ei se află persoane rasiste, susţinători ai extremei drepte, dar şi huligani din galeriile echipelor de fotbal, axaţi pe violenţă. 

"Mâine ne întoarcem pe străzi, şi nu vom fi ignoraţi sau reduşi la tăcere", a scris Yaxley Lennon pe reţeaua X. 

Cu toate astea, organizatorul nu va fi prezent la marş, pentru că este în custodia poliţiei înaintea unui proces care va avea loc luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel