Poliția este pe urmele bărbatului care a provocat un incendiu în Parlament: „Este o persoană periculoasă. Riscă până la 7 ani de închisoare”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Bărbatul care a încercat să incendieze Palatul Parlamentului a fost identificat
Bărbatul care a încercat să incendieze Palatul Parlamentului a fost identificat

Poliția și Jandarmeria Română au lansat o amplă operațiune pentru identificarea și prinderea bărbatului care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului din București, cerând totodată sprijinul populației pentru a facilita prinderea acestuia.

Incidentul a fost descris de autorități ca fiind rezultatul unui conflict spontan între suspect și alte persoane aflate în zonă. Deși incendiul a provocat pagube materiale, nicio persoană nu a fost rănită, potrivit primelor informații furnizate de Poliția Română.

„Ce este important și aș vrea să asigur opinia publică este că persoana respectivă nu a aruncat cu substanța inflamabilă spre alte persoane, ci doar spre bunuri. Incendiul a afectat doar bunuri, iar persoanele care se aflau în zona respectivă nu au fost rănite”, a declarat un reprezentant al Poliției conform Antena 3 CNN.

În prezent, o echipă complexă de cercetare este implicată în desfășurarea investigațiilor pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a-l depista pe atacator. Ancheta include audierea martorilor, verificarea imaginilor de pe camerele de supraveghere și alte metode specifice de investigație.

„Vrem în primul rând să depistăm persoana respectivă. Desfășurăm o întreagă paletă de activități în ceea ce privește audierea de martori și verificarea de camere de supraveghere, pentru a avea o imagine completă cu privire la evenimentul respectiv”, au adăugat autoritățile.

Poliția a transmis deja semnalmentele suspectului către toate echipele aflate în teren. Echipaje din Poliția și Jandarmeria Română patrulează în prezent prin zonele de tranzit și principalele puncte de acces din București pentru a facilita prinderea acestuia. Autoritățile au instituit filtre în diverse locuri strategice și au mobilizat personal specializat pentru a efectua investigații amănunțite.

 

Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea

 

„Vorbim despre o persoană periculoasă. Bineînțeles, o persoană care face o faptă de distrugere prin incendiere este un pericol, de aceea suntem concentrați și avem în teren echipe pentru a o depista cât mai rapid”, au explicat reprezentanții Poliției Române. Conform Codului Penal, fapta comisă de suspect este gravă, fiind considerată distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun prin incendiere, explozie sau alte mijloace similare. Această infracțiune este pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

În plus, autoritățile au subliniat că, deși focul nu a pus în pericol viața celor prezenți în clădire, consecințele incendiului ar fi putut fi mult mai grave dacă flăcările s-ar fi extins. Acest lucru face ca persoana responsabilă să fie considerată un pericol public.

„Automat, vorbim de o persoană periculoasă. Dacă va fi găsită vinovată, riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 7 ani”, au concluzionat autoritățile.

Poliția Română continuă să solicite sprijinul cetățenilor pentru a furniza orice informații utile care ar putea conduce la prinderea suspectului. Orice persoană care deține detalii relevante este rugată să contacteze autoritățile imediat. Ancheta este în curs, iar autoritățile speră că, prin mobilizarea rapidă și intensă a forțelor de ordine, atacatorul va fi prins în cel mai scurt timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel