Polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă , aflați în misiune FRONTEX, au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene și au salvat peste 260 de oameni aflați în pericol, scrie Mediafax. În ultimele săptămâni, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene.
Potrivit Poliției de Frontieră, pe timpul operaţiunilor au fost salvate peste 260 de persoane. Acestea au naţionalităţi diferite, dintre care aproximativ 100 de copii, care se aflau în pericol pe mare, pe ambarcaţiuni supraaglomerate.
Ulterior, polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă şi le-au debarcat în siguranță în porturile italiene. În cele din urmă, cei salvați au fost preluați de autorități pentru stabilirea identităţilor acestora şi pentru realizarea altor proceduri specifice, scrie Mediafax.
Italia a autorizat acostarea unei nave umanitare cu sute de migranţi la bord
Recent, Italia a autorizat o navă umanitară care transporta aproximativ 800 de migranţi salvaţi pe mare, între care sute de minori şi cinci femei însărcinate, să acosteze la Trapani, Sicilia, a anunţat ONG-ul german Sea Eye, relatează AFP, potrivit Agerpres. Între aceștia se află sute de minori şi cinci femei însărcinate.
Această autorizare de debarcare vine la doar câteva ore după ce o organizaţie umanitară a oferit pe navă ajutor de urgenţă, în special alimente şi pături. Totodată, nava Sea Eye 4 a salvat deja aproape 400 de persoane aflate în pericol pe mare în acaestă săptămână, miercuri, când acorda ajutor altor 400 de migranți, aflați pe o ambarcaţiune din lemn care risca să se scufunde.
Peste 200 de minori, între care ''mai mulţi copii cu vârsta sub 10 ani'' se află la bord
Potrivit ONG-ului care i-a salvat, există peste 200 de minori, între care ''mai mulţi copii cu vârsta sub 10 ani'' şi cinci femei însărcinate la bordul Sea Eye 4, a declarat ONG-ul într-un comunicat. Totodată, organizația a adăugat că 200 de persoane au primit îngrijiri medicale până acum la bordul navei. ''Echipa noastră lucrează până la limita a ceea ce este uman posibil'', a subliniat preşedintele Sea Eye, Gordon Isler, înainte ca autorizarea de debarcare să fie anunţată.
Între timp, și Ocean Viking, o navă administrată de această dată de SOS Méditerranée, caută un port pentru a andoca cu cele 314 de persoane pe care le-a salvat. Astfel, numărul migranților salvați trece de 1.100. Cu toții ar urma să fie debarcaţi în această țară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News