Polițistul lui Șosoacă - Valer Kovacs, făcut praf de Marian Godină, după ce a fost dat afară din poliție: "Umilea oamenii într-o regie ieftină"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Marian Godină spune motivul real pentru care polițistul Valer Kovacs a fost dat afară din poliție. Kovacs susținea că a fost destituit pentru că i-a dat motocicleta și casca de polițist Dianei Șoșoacă pentru un clip de campanie. 

Am obosit ca de câteva săptămâni să primesc zilnic mesaje sau să fiu etichetat în comentarii în care sunt dojenit sau chiar înjurat pe motiv că nu îi iau apărarea polițistului Kovacs Valer.

În primul rând, eu nu sunt lider de sindicat ca să fac asta. Cu toate astea, aș fi fost primul care i-ar fi luat apărarea, așa cum am făcut și cu alți colegi de-a lungul timpului.
În al doilea rând, nu aș avea ce spune în apărarea domnului Kovacs. O să explic mai pe larg în rândurile ce urmează.

Prima interacțiune cu Kovacs Valer

Domnul Kovacs Valer m-a contactat prima dată în pandemie, atunci când mi-a cerut să-l ajut. L-am ajutat atunci așa cum am știut, deși i-am zis că nici mie nu mi se pare normal ceea ce face și că depășește cu mult limita unor regulamente.
Fusese atunci destituit din Poliție, dar decizia a fost infirmată și a fost repus în funcție la intervenția prim-ministrului de atunci, Ludovic Orban. După o palmă primită, care ar fi trebuit să-i bage mințile în cap, dl Kovacs a prins tupeu și mai mare și a batjocorit orice regulament, sfârșind prin a fi destituit din nou din Poliție luna trecută.
Nu am scris întâmplător "tupeu", în loc de curaj, ci pentru că dl Kovacs nu e curajos, ci tupeist, are un tupeu nesimțit.

Motivul destituirii și victimizarea

Motivul destituirii sale, cel apărut în presă, a fost acela că a împrumutat motocicleta și casca de poliție doamnei senator Șoșoacă, aflată în plină campanie electorală. Deși știa foarte bine că nu de asta a fost destituit, dl Kovacs a lăsat publicul în eroare și s-a victimizat pe unde a putut, apelând la binecunoscuta replică "dar ce am făcut, am omorât pe cineva?".
Nu, domnule Kovacs, că erați la pușcărie acum dacă ați fi comis omor. Ați comis doar o abatere disciplinară pe care nu ați fost în stare să vi-o asumați nicio clipă.

Omul nostru a fost în stare să debiteze că în ziua călăririi motocicletei de poliție de către senatorul în campanie era Ziua Porților Deschise la MAI și de aceea a făcut acest gest. Înțelegeți câtă lașitate și ce l-a dus pe el capul să zică?
Ziua porțior deschise era la MAI, în București, în cadru organizat și autorizat, nu pe autostradă Timișoara-Lugoj.

Pentru că vor fi mulți care vor veni aici să mă înjure, îi rog să își imagineze că eu aș împrumuta vesta antiglonț cu inscripția POLIȚIA, casca și arma unui politician în campanie ca să își facă o poză.
După cum spuneam, fapta de mai sus reprezintă doar o abatere, pe lângă cele 113 pentru care dl Kovacs a fost destituit. Da, ați citit bine, 114 abateri disciplinare.

O să enumăr doar câteva dintre lucrurile pe care eu le-am observat, care mi-au apărut fără să urmăresc personajul, pentru că îmi era jenă ori de câte ori citeam ceva scris de el, omul fiind complet agramat, lucru extrem de rușinos pentru un polițist care alege singur să se expună pe rețele sociale.

1. "Eu sunt polițist cinstit, așa că îmi permit să merg la mare doar cu cortul" – Carevasăzică, polițiștii care merg la hotel sau în alte țări sunt corupți.
Doar dl Kovacs e cinstit, iar el merge la cort.
Domnule Kovacs, dar ce faceți cu salariul? Știu românii ăia naivi care vă compătimesc pe net ce salariu aveați ca polițist? Dar cu voucherul de vacanță ce făceați? Știți că sunt români care nici măcar nu pot spera să primească 1450 de lei bani de concediu? Nu vă e oare rușine?

2. "Sunt singurul polițist care amendează CNADR, d-aia vor să mă dea afară." – Fals, domnule Kovacs, sunt mulți polițiști care fac asta, doar că nu au canale de comunicare să strige asta și nici nu văd de ce ar face-o.
Chiar la postările dvs v-au comentat polițiști care au scris că și ei amendează CNADR, dar le-ați șters comentariile și i-ați blocat. PS când eram la rutieră și eu am sancționat administratorul drumului, adică Primăria Brașov.

3. Abuzul de bodycam în scopuri personale – Polițiștii au în dotare bodycam-uri care înregistrează interacțiunea dintre ei și conducătorii auto. Filmările reprezintă probe și pot fi cerute de instanță, parchet etc. Ce a făcut dl Kovacs? Și-a cumpărat propriul bodycam și s-a făcut creator de conținut în timpul serviciului.
Astfel, filma conducătorii auto care săvârșeau abateri și, fără ca măcar să le blureze fața, îi posta pe Facebook, unde aceste video-uri îi generau bani. Umilea acei oameni, ținându-le morală și explicându-le moartea căprioarei, știind clar că totul e o regie ieftină și că va face un nou video viral.

4."Lucrez de 20 de ani în Poliție și nu am casa mea, locuiesc în chirie" – Domnule Kovacs, dar rate pe 30 de ani aveți? Că toți cei care își iau apartamente, o fac cu credite. E doar o alegere. Dacă voiai să ai, aveai. Cu sacrificii, așa cum au toți polițiștii.

5. Comentariul nesimțit la o strângere de fonduri – La o postare în care se cerea ajutor pentru doi copii bolnavi, dl Kovacs a comentat: "eu nu îmi permit să donez, dar voi distribui postarea".
Poftim? Ai nesimțirea să zici că nu îți permiți să donezi 3 euro? 15 lei?? După ce a fost confruntat, și-a șters comentariul și a blocat persoana respectivă.

Acum, dl Kovacs se visează ministru de interne. Îi urez succes!
PS: Lucrez în Poliția Română de 18 ani, dar până la Valer, nu am văzut în viața mea un polițist în pulover de uniformă luat direct peste pielea goală. Se pare că nici portul uniformei nu-l cunoaște.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel