Potrivit unor oficiali din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) pompierii care au intrat în foc pentru a-i salva pe bolnavii care încă mai trăiau în mijlocul vâlvătăii, nu mai au voie să iasă din casă. Sursele citate au explicat, pentru Gândul.ro, că, după ce au scos victimele din salonul care ardea și au stins flăcările, conducerea ISU Neamț a stabilit că pompierii au interacționat direct cu persoane infectate cu noul coronavirus, fără să poarte echipamentul specific de protecție în astfel de situați.
Ca urmare, șeful instutuției a dispus ca aceștia să rămână în izolare la domiciliu. „Cu toate că nu purtau echipament de protecție împotriva COVID-19, mai ales că unitatea medicală respectivă reprezintă un spital suport COVID-19, primul impuls al băieților a fost să intre și să-i scoată de acolo pe acei oameni”, au declarat, pentru Gândul.ro, oficiali ai IGSU.
Conform sursei citate, apelul 112 s-a făcut sâmbătă, la ora 19.48, iar prima mașină de pompieri a ajuns la 19.51, adică după trei minute. Zece oameni au murit și alți șapte au fost grav răniți, sâmbătă seară, la Spitalului Județean Neamț, după ce la secția ATI, unde erau intubați bolnavii de COVID-19 care aveau nevoie de oxigen, a izbucnit un incendiu. Medicul de gardă, Cătălin Denciu, a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului după ce a intrat în foc pentru a-și salva pacienții. Doctorul Denciu a fost transferat, duminică dimineață la spitalul militar Regina Maria Astrid din Belgia, specializat în tratamentul pacienților arși, la care au fost tratați, cu cinci ani în urmă, mai multe victime ale incendiului izbucnit în clubul Colectiv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News