"La solicitarea ofiţerului de legătură elen, forţele şi mijloacele române vor fi dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes şi zona Vilia. Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenţie cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un container multirisc şi o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă) vor fi prezente în cele două zone, pe parcursul acestei zile", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
În zona Vilia va fi prezent şi asistentul medical din cadrul modulului, care cuprinde 61 de pompieri militari, cu 18 mijloace de intervenţie.
"Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari români au fost împărţiţi în trei echipe, care au acţionat în zone diferite. Locurile vizate, se aflau în zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenţie, cu rute greu accesibile. Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure şi-au dovedit utilitatea, ajungând în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români şi eleni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare", arată sursa citată.
De asemenea, de un sprijin real s-a dovedit a fi drona pompierilor militari români, care a survolat zona şi a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile.
"Misiunile pompierilor români s-au încheiat noaptea târziu, când aceştia au revenit la bază", precizează IGSU.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News