Posibilă răsturnare de situație cu Diana Șoșoacă. Mișcarea de noaptea trecută ar putea să o ducă din nou în lupta pentru Cotroceni 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Diana Sosoacă
Diana Sosoacă

Diana Șoșoacă a făcut o mișcare disperată cu puțin timp înainte de miezul nopții. 

Diana Șoșoacă a depus un nou dosar de candidatură pentru alegerile prezidențiale, într-o încercare disperată de a rămâne în cursa pentru Cotroceni

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale, iar duminică, la ora 18,00, BEC va lua în discuţie această solicitare şi va da un răspuns.

"Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23,50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24,00, iar dânsa a depus la 23,50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături. Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18,00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă", a declarat Greblă.

Ce șanse are Diana Șoșoacă să fie admisă

Din punct de vedere legal, Diana Șoșoacă nu ar mai avea șanse în acest moment ca dosarul de candidatură să-i fie aprobat și asta pentru că mai există unul care oficial nu are încă un statut de respins pentru că decizia nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Așadar, s-ar putea lua act de faptul că mai există un dosar depus.

Totuși, presiunea publică ar putea determina schimbări majore: oameni politici din toată țara au criticat decizia CCR de a-i bloca posibilitatea Dianei Șoșoacă de a candida pentru alegerile prezidențiale. Cei mai mulți consideră decizia drept un abuz grosolan din partea judecătorilor CCR. Decizia de blocare a candidaturii Dianei Șoșoacă a fost luată cu un scor de 5 la 2. Cinci judecători propuși de PSD la Curtea Constituțională au decis invalidarea candidaturii, iar ceilalți doi, unul din partea PNL și altul propus de președintele Iohannis au spus că Șoșoacă trebuie să aibă dreptul să candideze. 

Inclusiv Marcel Ciolacu, cel despre care se spune că ar fi cel mai avantajat de această decizie a venit cu un mesaj prin care critică ingerința justiției în procesul electoral.

Teoria avantajului lui Marcel Ciolacu este că voturile Dianei Șoșoacă ar merge către George Simion, adversar dorit de Ciolacu în finala prezidențială. Astfel, s-ar repeta un episod de genul Ion Iliescu vs Corneliu Vadim Tudor, atunci când românii l-au votat pe Iliescu din teama de a nu ieși un președinte cu teme extremiste. 

În caz contrar, cu un adversar precum Geoană sau Lasconi, șansele lui Ciolacu de a câștiga alegerile prezidențiale ar fi mai mici. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel